Nem működtek a mozgólépcsők a frissen felújított 3-as metró végállomásán

2019.05.30. 15:27
Napokig nem működtek a mozgólépcsők és a liftek a két hónapja átadott Újpest-központ metrómegállóban. Az elektromos hibát végül elhárították, de a felvonó még rossz, az állomás pedig beázik.

3-as metró Újpest-Központ állomásán az érkező oldalon nem működik egyik mozgólépcső sem, illetve a mozgássérültek számára készült liftek sem. Ma már meg sem közelíthetők a liftek, egy vasajtóval zárták le őket.

– írta olvasónk, akinek a helyszínen azt mondták, hogy nem ad áramot az elektromos művek.

Információink szerint valóban elektromos probléma húzódik a háttérben: egy ELMÜ betáp-kábellel van baj, ami a mozgólépcső-lift rendszerért felelős. A szerelők vasárnap óta küzdenek a hibával, de egyelőre még nem tudták megoldani, mert ahogy visszakapcsolják az áramot, 10 perc múlva újra elmegy.

A 3-as metró felújítása ezen a szakaszon két hónapja fejeződött be, ehhez képest elég korán meghibásodtak a berendezések. Viszont az utasok szóvá tették azt is, hogy sajnálatos módon semmilyen tájékoztatás sincs, így például elég nagy meglepetés éri a helyszínen a mozgássérült utasokat.

Kerestük a BKV-t az ügyben, válaszuk szerint a z áramszolgáltató áramellátási hibája miatt nem üzemeltek a felvonók és mozgólépcsők. A hibaelhárítás megtörtént, az állomás mindkét oldalán zavartalan az utasforgalom. A balesetben megsérült felvonó kárügyintézése folyamatban van, a javítást elrendelték. Az Újpest-városkapu metróállomáson keletkezett vízszivárgásról értesült a cég, a garanciális javításról intézkedtek.