Három napig pótlóbuszok járnak egy részen a 61-es villamos helyett

2019.06.17. 08:58

Kedden, szerdán és csütörtökön este 20:30 után a 17-es, 59A és 61-es villamosok nem a megszokott módon közlekednek, írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

  • Az 59A villamos nem jár. Helyette a Széll Kálmán tértől a Márton Áron tér érintésével a Mindszenty József bíboros térig közlekedő 59-es pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Széll Kálmán téren a 155-ös busz végállomása mögött, a Dékán utcai gyalogátkelőnél a Márton Áron téren pedig a 8E busz megállójában lehet felszállni.
  • A 61-es villamos rövidített útvonalon, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a 61-es pótlóbusszal utazhatnak, amelyre a Széll Kálmán téren a 139-es busz Várfok utcai végállomásán, a Móricz Zsigmond körtérnél pedig a Villányi úton, a villamos megálló mellett (a Szent Margit Gimnázium előtt) lehet felszállni.
  • A 17-es villamos menetrend szerinti végállomásai között, azonban a Déli pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér között az 56-os villamos vonalára terelve, annak megállóit érintve közlekedik. Az Alkotás utcában és a Villányi úton lévő megállói a 61-es pótlóbusszal érhetők el.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni, írták.