A BKV feladta a harcot a megállóba parkoló autósokkal szemben

2019.07.01. 15:06

A Budagyöngye megállót egykor parkolásgátlók védték a mindenhova beparkoló kocsiktól, de az oszlopokat rendszeresen kidöntötték, a BKV pedig feladta a harcot. Most lehet kerülgetni az autókat, vagy ha épp nem áll bent valaki, akkor a bokatörő kátyúkat, vizes gödröket. 

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

A harctéri állapotokról így számol be olvasónk:

Az 56/61-es villamos Budagyöngye villamosmegállójának Széll Kálmán tér irányú peronja és annak közvetlen környezete hosszú hónapok óta keseríti meg a villamosra várakozók, ill a megállót megközelíteni kívánó (sok esetben óvodáskorú gyerekekkel érkező) emberek mindennapjait. Napközben a megálló hátsó részét alig lehet megközelíteni a szabálytalanul ráparkoló autóktól, másrészt akkora kráter éktelenkedik a peron járdájában, hogy esőben tengert képez benne a víz, szárazon pedig bokatörő létével teszi próbára az utasokat. Csak egy picike kis aszfaltozásra és három parkolásgátló U-korlátelem telepítésére volna csak szükség.

Megkerestük a BKV-t, hogy tudnak-e az utaskeserítő helyzetről, és ha igen, mit tesznek ellene. Válaszuk szerint a megálló melletti terület megóvása érdekében már tettek ki parkolásgátlókat, de azokat az oda beparkoló autók rendszeresen kidöntötték. 

Olvasónk egyszerű javaslata
Olvasónk egyszerű javaslata

Tehát az olvasó által javasolt megoldás nem vált be. 

– állapította meg a BKV.

A közlekedési cég azt elismerte, hogy az aszfaltréteg a megállónál valóban enyhén megsüllyedt, ezt csak a teljes peron - hosszabb előkészítést igénylő - javításával, újraaszfaltozásával  lehet esztétikusan és tartósan megszüntetni.

Mindenesetre megígérték, hogy rövid távon intézkednek, miután az érintett szervezetekkel egyeztettek. A peron teljes átépítésére a Szilágyi Erzsébet fasori útfelújítás részeként készülnek tervek.

A kerület lapja szerint a Szilágyi Erzsébet fasor az 59-es szám és a Hidász utca között újulhat meg 2020-ban a rossz állapotú szervizúttal együtt.