Kicsit elsiették a Széna téri buszvégállomás költözését

2019.08.13. 14:57
Olyan gyorsan költözött az állomás a Széll Kálmán térre, hogy még az utasváró pavilonokat sem állították fel.

Szombaton megszűnt a Széna téri Volánbusz-végállomás, ahonnan korábban tizenkét járat indult a Zsámbéki-medence tizennyolc településére. A járatok végállomásai vasárnap átköltöztek a Széll Kálmán térre, a Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszán kijelölt két megállóhelyre, amin összesen négy busz fér el. Mivel olvasóink panaszkodtak a szűkös helyre, a kényelmetlenségekre, kimentünk megnézni az új végállomást.

Kedden délelőtt fél tízkor csak pár utas szédelgett a hőségben a két megállóhelynél, amihez most építik a három darab fém-üveg utasvárót. A nap, eső elől jelenleg nem nagyon lehetett bemenekülni sehová.

Mivel a jegyeket nem lehet megvásárolni a sofőrnél, az utasnak két lehetősége marad: vagy megpróbálkozik az egyik félig felhúzott utasváró mögött elhelyezett három automatában jegyet vásárolni, vagy bebumlizik a Széll Kálmán tér közepére a BKK-ügyfélszolgálathoz.

Az automata kézenfekvő megoldás lenne, de a háromból az egyiknek a kijelzője szinte teljesen vak, a másikon is alig lehet látni valamit. Mint a helyszínen megtudtak, a két vaksi kijelzőjű automatát már bejelentették, hamarosan javítják. Addig marad egy.

A buszok sofőrjeinek sem túl kényelmes a helyzet, ők főleg a Délinél várakoznak, és 15 percre gurulnak be a Széll Kálmán térre, mivel kevés a beálló. Akire itt jön rá a szükség, mehet a megálló melletti KFC-be, ahol kiadtak egy kódot külön a sofőröknek.

A szűkös beállókon inkább a délutáni csúcsban lehet fennakadás, de a buszok gyorsan kiforognak. Ha befejeződik a 4-6-os villamos felújítása, akkor felszabadul a villamospótló buszok helye, és kapnak még területet a Volánbuszok is, járműtárolásra, várakozásra.

A buszoknak egyébként azért kellett költözniük, mert a Széna téri állomás helyén zöld parkot alakítanak ki. El is kezdték már a volt állomás bontását, de valami rejtélyes oknál fogva kedden senki sem volt a munkaterületen. Ha pedig ennyire nem sürgős az egyébként üdvözlendő beruházás, akkor meg lehetett volna várni, míg felépítik a Széll Kálmán téri új megállóhelyeket és beüzemelik rendesen a szolgáltatást.

Nem is csoda, hogy addig az utasok az állomáson hagyott búcsúcédulán siratják az egykori buszvégállomást.