Hogy lett buszsávból bunkóautós-sáv Zuglóban?

2019.09.11. 14:09
Több autó használja a Thököly úti buszsávot, mint busz, ez jól kivehetően látszik egy motoros videójából, akit felháborított a helyzet és a hatóságokhoz fordult. Találják ki, milyen eredménnyel.

Hét éve járok minden nap téli viszonylatban BKV busszal, egyéb időszakban motorkerékpárral, a Bosnyák tér - Zugló vasútállomás útvonalon. Ezen a szakaszon buszsáv van kialakítva megkönnyítendő az arra jogosultak haladását. Az elmúlt napokban ismét tarthatatlan állapotok alakultak ki ezen a szakaszon. Néha a busz több mint 15 perc alatt jut el a Bosnyák tértől a Róna utcáig. Ezt az útszakasznak legfeljebb 2 percig kellene tartania. 

– írja olvasónk, aki felvette videóra az állapotokat.

Thököly út - buszsáv

Mint olvasónk hozzáteszi, ezen a szakaszon több autó használja a buszsávot mint busz. Az elmúlt 7 évben egyszer voltak intézkedő rendőrök, utána 1 hétig rend volt. Mivel ezen a szakaszon nincs keresztutca, az autósok már sokszor a Bosnyák téren besorolnak és  haladnak a Róna utcáig. Ezek az autósok felháborodva válaszolnak, dudálnak, ha a szabályosan közlekedni próbáló számon kéri rajtuk, miért szabálytalankodnak.

A motoros felháborodásában rendőrséghez, a zuglói rendészethez és a BKK-hoz fordult. A zuglói rendészet gyorsan kifarolt az ügyből, mert mint válaszában közölte:

a BUSZ sáv jogosulatlan használatával elkövetett szabálysértések tekintetében a közterület-felügyeletnek intézkedési hatásköre nincs, emiatt intézkedni a rendőrség jogosult.

A BKK egy hónap múlva szánta rá magát a válaszra. Bár az ügyben súlyosan érintettek a buszsávban rostokoló buszok miatt, annyit tudtak válaszként kiizzadni, hogy 

a levelében foglaltak megoldása nem tartozik a BKK Zrt. hatáskörébe, azzal kapcsolatban a rendőrség illetékes eljárni.

Ezek után mit gondolnak, mit válaszolt és mikor a rendőrség olvasónk bejelentésére?

Úgy van: semmit.