Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Sikeresen hatástalanították a Szent Margit Gimnáziumnál talált bombát

2019.09.15. 07:28

Sikeresen hatástalanítottak egy világháborús bombát vasárnap Budapesten, a Móricz Zsigmond körtérnél. A művelet miatt a rendőrök összesen 686 lakást, irodaházakat, vendéglátó helyiségeket ürítettek ki, továbbá lezárták a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtőn lévő útszakasz, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott szakaszát. A munka befejeztével mindenki visszatérhetett otthonába és a buszok és villamosok újra teljesen vonalon közlekedhetnek.

A bomba a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezés során került elő. Egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibombáról van szó. 

Debrődi Péter, a hatástalanítást végző tűzszerész az MTI-nek elmondta: a műveletet kissé nehezítette, hogy a bombának ott kellett maradnia, ahol találták, nem mozgathatták. A két gyújtószerkezet körül az egyik a becsapódáskor deformálódott, de mindkettőt sikerült kiszerelni a bombatestből. Most a robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik, ahol később ellenőrzött körülmények között semmisítik meg.

Korábban írtuk:

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadó helyként üzemel.

A lezárás az erre járó tömegközlekedési eszközöket is érinti. Várhatóan 9.30-tól - nem jár a 17-es és a 61-es villamos Újbuda-központ és a Budaörsi út között, a 19-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tér és Kelenföld vasútállomás között, a 41-es és a 47-es villamos Újbuda-központ és a Szent Gellért tér között, az 56A villamos pedig a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér között. Az érintett buszjáratok - 7-es, 27-es, 114-es, 213-as, 214-es, 133E, 240-es - is a lezárt útszakaszt elkerülve közlekednek.  • Vennék
  • Hírek