Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Veszélyhelyzet a budavári Logodi utcában

2019.09.24. 17:54
Veszélyhelyzetet állapított meg az a független statikai vélemény, amelyet a Budavári Önkormányzat rendelt meg a Logodi utca 56-58. szám alatti támfalomlás miatt - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

Ennek alapján az önkormányzat azonnal veszélyhelyzet elhárítására kötelezte a telek tulajdonosát és a kivitelezőt. A sérült meglazult mellvéd visszabontását és az alatta lévő földterasz védelmét írta elő, amelyet öt napon belül kell elvégeznie - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kiemelték: a Budavári Önkormányzat továbbra is mindent megtesz, hogy a Logodi utcában élő polgárokat ne veszélyeztesse az ott kialakult helyzet.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, beomlott a kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett.

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester szeptember 17-én azt közölte, hogy szabálytalan és engedély nélküli kivitelezési munka vezetett a támfalomláshoz.