Óbuda megtolta az 5-ös metrót

2019.10.03. 17:23 Módosítva: 2019.10.03. 18:43

Óbuda–Békásmegyer önkormányzatának képviselő-testülete ma egyhangúlag támogatta a VEKE javaslatának megvalósítását, számol be róla az egyesület a közösségi oldalán.

Mint arról beszámoltunk, új nyomvonaljavaslattal állt elő a VEKE a szentendrei HÉV-re. Eszerint a Rómaifürdő és a Békásmegyer állomások között kéregvezetésben, fedett alagútban haladnának a szerelvények. Méghozzá új nyomvonalon: közvetlenül a Szentendrei út és a Batthyány út alatt. A régi pálya a négy vasúti átjáróval együtt megszűnne, így a HÉV területelvágó hatása is jóval kisebb lenne.

Az óbudai önkormányzat csütörtöki határozatában felkérte Bús Balázs polgármestert, forduljon a kormányhoz, hogy a H5-ös HÉV fejlesztésével kapcsolatos, hamarosan kiírásra kerülő megvalósíthatósági tanulmányok, engedélyek és kiviteli tervek a kerület javaslatának figyelembevételével készüljenek el.

A VEKE reméli, hogy a pályázatot kiíró KKBK számára a 130 ezer embert képviselő önkormányzat döntése jelent annyit, hogy beleírják a tervezési diszpozícióba a javaslatot.