Újabb zughotelt zárattak be a Józsefvárosban

2020.02.07. 07:54 Módosítva: 2020.02.07. 08:02

Újabb zughotelt lepleztek le a Józsefvárosban, írja a 24.huA józsefvárosi önkormányzat nemrég az Astoria közelében egy Szentkirályi utcai, 20 lakásos, több emeletes, összesen 60 fő befogadására alkalmas apartmanszállót ellenőrzött.

Kiderült, hogy a Cherry Apartments bejelentés nélkül, a szükséges működési engedély nélkül működött, és a több mint félszáz vendég befogadására alkalmas, fogadótérrel és recepcióval rendelkező épületnek még csak használatba vételi engedélye sem volt.  Az önkormányzat bezáratta a szállást, és 4 millió forint bírságot szabott ki.   

A 24.hu december közepén számolt be arról, hogy a Nagymező utcában éveken át több tucatnyi ággyal működött engedély nélkül egy illegális szálló. A recepcióval rendelkező szállót működtető cég egyik tulajdonosa Becsó Zsolt, a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője volt. Becsó a botrány kirobbanása után azt mondta: nem vett részt a cég operatív vezetésében, és már ki is szállt belőle

A 24.hu ezután kiderítette, hogy ez csak a jéghegy csúcsa: nagyon sok hasonló, illegális szálloda működik bejelentés nélkül a belvárosban. Mind az V., mind a VI., mind a VIII. kerületben tucat számra tálalhatók olyan szállások, amelyek bár hirdetnek a Booking.com-on, nincsenek regisztrálva a kerületekben, azaz illegálisan működnek.  A jelenség komoly, tízmilliós adókieséssel járhat a belső kerületekben.