Teljesen felújítanák a libegőt a Normafán

2020.04.30. 08:14

A Budapest XII. kerületi (Hegyvidék) önkormányzat elindította a zugligeti libegő lecserélésének eljárását, a feladatra közbeszerzést írtak ki, írja a hvg.hu. A feladat része a most ott működő libegő bontása (a tervezéstől az engedélyezésen át a munkálatok elvégzéséig), illetve az új libegő felépítése kilenc új tartóoszloppal (szintén a tervezéstől az engedélyezésen át a munkálatok elvégzéséig).

Az új libegő ugyanott fog elhelyezkedni, ahol a mostani, és szintén egyköteles, körforgalmú berendezés lesz.

A legnagyobb különbség, hogy négyszemélyes függőszékek lesznek rajta a mostani kétszemélyesek helyett, összesen 80 darab, egymástól szűk 30 méterre elhelyezve.

A portál megjegyzi, a közbeszerzési kiírásban irányár nem szerepel, így nem tudni, az önkormányzat mennyire taksálja az elvégzendő munkák értékét. Mindenesetre a 2020-as költségvetésben 2,35 milliárd forintot irányoztak elő a „libegő és kapcsolódó infrastruktúra felújítása” címszó alatt. Ugyanerre a feladatra a 2019-es büdzsében 3,8 milliárd forint szerepelt, de ezt nyilván nem költötték el.

Az önkormányzat 2019-ben azt közölte a Privátbankár.hu-val, hogy a 3,8 milliárdot a teljes építési beruházásra fordítják. A hvg.hu azt is felidézte, hogy 2019 elején még az volt a terv, hogy a felújítást akár már annak az évnek a végén elkezdhetik, és 2020 végére, 2021 elejére készülhetnek el.

A most kiírt közbeszerzésen június elejéig várják az ajánlatokat, azokat még el kell bírálni, a szerződést meg kell kötni, az átépítés tehát év vége előtt aligha kezdődik el. Sőt az se biztos, hogy egyáltalán bármikor, az önkormányzat ugyanis támogatási igényt nyújtott be az államhoz a Normafa Park Program keretében az átépítésre – ha a pénzt nem kapja meg, vagy kevesebbet kap, akkor a szerződés nem lép hatályba.  • Tippek
  • Hírek