A Fidesz Szálasi Ferenchez hasonlította Karácsony Gergelyt

2020.06.17. 13:00

A fővárosi Fidesz szerda délelőtt kirakott a Facebook-oldalára egy posztot, melyben egy Láng Zsolttal készült interjút népszerűsít; a II. kerület októberben leváltott polgármestere arról panaszkodik a Hír TV-n, hogy Karácsony Gergely főpolgármester még mindig nem kezdte meg a nagyon rossz állapotban lévő Lánchíd felújítását.

Az azóta már törölt poszt képernyőképe
Az azóta már törölt poszt képernyőképe
Fotó: Fidesz Budapest / Facebook

De elsősorban nem is az interjú az érdekes, hanem maga a poszt, melyet a Fidesz egy olyan ikonikus képpel rakott ki (majd vett le pár óra múlva), amin Karácsonyt a Budapesten történt pusztítással 1946-os népbírósági tárgyalása során szembesített Szálasi Ferenc helyére montírozták, és a főpolgármester ugyanúgy szemléli a német csapatok által felrobbantott Lánchidat, mint a nyilas „nemzetvezető”.

Karácsony Gergely Facebook-posztban úgy reagált a képre, hogy ezt a támadást „nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni”; majd kifejti:

A budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában. Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció.