Valér
4 °C
8 °C

Zaj miatt tiltakoznak Kókánál négy párt honatyái

2007.06.06. 17:10
Négy párt országgyűlési képviselői írták alá azt a levelet, amelyet a gazdasági miniszternek címeztek. A XVIII. kerületiek a ferihegyi zaj csökkentését kérik.
Közös levélben fordul Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterhez négy parlamenti és három fővárosi képviselő, és csatlakoztak hozzájuk a XVIII. kerületi önkormányzat frakcióvezetői is - közölte Mikola Margit, a XVIII. kerületi önkormányzat sajtóreferense szerdán.

A közlemény szerint Béki Gabriella (SZDSZ), Mester László (MSZP), Pesti Imre (Fidesz) és Simon Gábor (MSZP) országgyűlési képviselők írták alá a levelet, amelyben azt kérik, hogy szülessenek intézkedések, amelyekkel a kerület zajterhelését enyhíteni lehet. (Simon és Mester a 26. és 27. budapesti választókerületek - ezek részben vagy egészségben a XVIII. kerületben vannak - egyéni képviselői, Béki országos listán jutott be a parlamentbe, Pesti pedig a budapesti listán. Béki korábban, 1994-ben a 26. körzetben indult országgyűlési képviselőjelöltként.)

Egyre többen csatlakoznak

Hozzájuk csatlakoztak a XVIII. kerület fővárosi képviselői, valamint a kerület frakcióvezetői is - írják. A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy két képviselő március elején levélben fordult a Budapest Airport vezérigazgatójához, melyet akkor egyidejűleg megküldtek Kóka Jánosnak és Kiss Lászlónak, a HungaroControl vezérigazgatójának.

Az akkor sürgetett intézkedések azonban nem szerepelnek a rövidesen a kormány elé kerülő szakmai anyagban, melyet véleményezésre a rendeletmódosítás előtt a minisztérium megküldött az érintett önkormányzatoknak - olvasható a közleményben. A levelet pénteken a XVIII. kerületi önkormányzat első emeleti aulájában írják alá a képviselők és a frakcióvezetők.