Judit
3 °C
7 °C

Devecz Miklós lesz a BKV vezérigazgatója?

2008.04.08. 13:24
Elhagyta az idén januárban a Hídépítő Zrt. első számú magyarországi vezetőjévé tett Devecz Miklós vezérigazgató-helyettes a céget. A Hídépítő vezetését elődje, Apáthy Endre vette át, aki névleg a fő tulajdonosa is lett a társaságnak, míg Devecz neve értesüléseink szerint a BKV vezetésére esélyes személyként merült fel.

Távozott a Hídépítő Zrt.-től Devecz Miklós, a társaság tényleges első számú vezetője közvetlenül az után, hogy a társaság tulajdonosi háttere megváltozott és az új tulajdonos képviselője (Apáthy Endre) egyben a cég vezetését is átvette.

Az alapvetően a sztrádaépítéseken nagyra nőtt Hídépítő az utóbbi időben a Fővám téri metróállomás kivitelezőjeként került az érdeklődés középpontjába, mikor politikai bombát robbantottak azzal a bejelentéssel, hogy nem képesek elkészülni határidőre az állomással. E botrány csúcspontján érkezett a céghez Devecz Miklós, akitől nem áll távol a válságban lévő társaságok vezetése, rendbetételének megkísérlése sem. Korábban például a MÁV Start Zrt. elődjének tekinthető személyszállítási üzletágat vezette a MÁV Zrt.-nél. Többek között az üzletág önálló cégbe szervezése, az ütemes menetrend kelet-magyarországi bevezetése, valamint a kör és a hibrid IC vonatok forgalomba helyezése kötődik ottani tevékenységéhez.

Devecz Miklós az Index kérdésére elmondta, hogy egyelőre pihenéssel és a szenvedélyének tekinthető búvárkodással töltené az idejét, ám nem cáfolta azokat az értesüléseket, mely szerint a BKV vezérigazgatói beosztására is esélyes. Elmondta, hogy érdeklődéssel olvassa majd el a poszt betöltésére kiírt pályázatot.

2007. januárjában 13 év után távozni kényszerült a BKV éléről Aba Botond, akit Antal Attila követett a vezérigazgatói beosztásban. Noha Antal szerződése 2011-ig szólt, 2008. márciusában egy használtautóbusz-beszerzésre irányuló tendert kísérő botrány után előbb egészségi állapotának megromlására hivatkozva lemondott, később ezt pontosítva közös megegyezéssel szeretett volna távozni. Ekkor Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettes előbb helyettesként, később megbízottként vette át a cég vezetését. Balogh megbízatása a vezérigazgatói posztra kiírni tervezett nemzetközi pályázat eredményes lezártáig, de legkésőbb december 30-ig tart.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?