Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

A hétfő reggelt megúszta a főváros

2008.09.22. 08:33
Az Európai Autómentes Napon zárva van az Andrássy út, este pedig a Hősök teréről a Moszkva térre kerekeznek több ezren. A vonatokon, a saját névre kiállított forgalmi felmutatásával, ingyen lehet utazni.

Hétfő éjfélig van zárva az Andrássy út az autómentes nap miatt. A Nagykörút forgalma zavartalanul haladhat át az Oktogonnál, az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál azonban csak a BKV-járművek számára szabad az áthajtás.

Képek a hétfő reggeli forgalomról.

A 105-ös autóbuszok is terelőúton, a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Dózsa György út útvonalon viszik az utasokat.

A reggeli órákban nincs az átlagosnál nagyobb dugó. Az autósok hamarabb indulhattak el munkahelyükre, illetve elképzelhető, hogy a demonstráció miatt többen a megszokottnál többen választották a tömegközlekedést.

Hétfőn a főbb útvonalak bedugulhatnak, mondta a Fővinform ügyeletese. Különösen a kis- és nagykörúton, a Belváros útjain, valamint a rakparton várható az átlagosnál nagyobb forgalom.

A szokásos biciklis felvonuláson – az elmúlt évektől eltérően – nem zárják le az utat; a demonstrálók este fél 7-kor indulnak a Hősök teréről és szabadon dönthetnek, hogy milyen útvonalon jutnak el a Moszkva térre. A felvonulásról bővebben a kerékagyon>>>

Vonatozzon ingyen!

A forgalmi engedély felmutatásával lehet utazni hétfőn, az Európai Autómentes Napon, a MÁV Start és a GYSEV vonalain. Akik az autó helyett a vonatot választják, másodosztályon utazhatnak teljesen ingyen, saját forgalmijuk felmutatásával.

Az első osztályon a teljes árú jegy különbözetét kell kifizetni, az IC-ken pedig csak a hely- és pótjegyet. Csak a magánkézben lévő autók forgalmi engedélye jogosít majd az ingyenes, illetve kedvezményes belföldi utazásra.

Bővebben a kötöttpályán>>>

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?