Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

A hétfő reggelt megúszta a főváros

2008.09.22. 08:33
Az Európai Autómentes Napon zárva van az Andrássy út, este pedig a Hősök teréről a Moszkva térre kerekeznek több ezren. A vonatokon, a saját névre kiállított forgalmi felmutatásával, ingyen lehet utazni.

Hétfő éjfélig van zárva az Andrássy út az autómentes nap miatt. A Nagykörút forgalma zavartalanul haladhat át az Oktogonnál, az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál azonban csak a BKV-járművek számára szabad az áthajtás.

Képek a hétfő reggeli forgalomról.

A 105-ös autóbuszok is terelőúton, a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Dózsa György út útvonalon viszik az utasokat.

A reggeli órákban nincs az átlagosnál nagyobb dugó. Az autósok hamarabb indulhattak el munkahelyükre, illetve elképzelhető, hogy a demonstráció miatt többen a megszokottnál többen választották a tömegközlekedést.

Hétfőn a főbb útvonalak bedugulhatnak, mondta a Fővinform ügyeletese. Különösen a kis- és nagykörúton, a Belváros útjain, valamint a rakparton várható az átlagosnál nagyobb forgalom.

A szokásos biciklis felvonuláson – az elmúlt évektől eltérően – nem zárják le az utat; a demonstrálók este fél 7-kor indulnak a Hősök teréről és szabadon dönthetnek, hogy milyen útvonalon jutnak el a Moszkva térre. A felvonulásról bővebben a kerékagyon>>>

Vonatozzon ingyen!

A forgalmi engedély felmutatásával lehet utazni hétfőn, az Európai Autómentes Napon, a MÁV Start és a GYSEV vonalain. Akik az autó helyett a vonatot választják, másodosztályon utazhatnak teljesen ingyen, saját forgalmijuk felmutatásával.

Az első osztályon a teljes árú jegy különbözetét kell kifizetni, az IC-ken pedig csak a hely- és pótjegyet. Csak a magánkézben lévő autók forgalmi engedélye jogosít majd az ingyenes, illetve kedvezményes belföldi utazásra.

Bővebben a kötöttpályán>>>