Judit
2 °C
7 °C

Átvizsgálják Batiz András szociális lakásbérét

2008.04.23. 15:35
A terézvárosi önkormányzat felülvizsgáltatja minden önkormányzati bérlelmény bérleti szerződését, köztük Batiz András volt kormányszóvivőjét is. Batiz Andrást egy volt önkormányzati képviselő nemrég fel is jelentette, mert szerinte a volt tévés jogsértő módon jutott hozzá egy Andrássy úti lakáshoz, amelyért szociális lakbért fizet. Batiz szerint minden törvényes és erkölcsös volt.

A terézvárosi vezetés úgy döntött, hogy felülvizsgáltatja minden önkormányzati bérlemény bérleti szerződését - közölte Szilágyi Erika, a VI. kerület sajtóreferense. Az önkormányzat pénzügyi bizottsága azt kezdeményezte, hogy vizsgálják felül Batiz András volt kormányszóvivő és RTL Klub-riporter lakáscseréjét.

Egy volt önkormányzati képviselő nemrég feljelentette Batiz Andrást, a volt kormányszóvivőt. A feljelentés szerint Batiz állítólag jogsértő módon, "egy titokzatos lakáscserével" jutott hozzá hét évvel ezelőtt Andrássy úti önkormányzati lakásához.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy Batiz András a tavalyi, egyébként a terézvárosi rászorultak körében "horribilisnek" számító százötven százalékos lakbéremelés után is csupán 13 ezer forint szociális lakbért fizet lakásáért.

A Magyar Hírlap szerint a kérdés az: miként kerülhetett a kormányszóvivő hét éve, akkor még az RTL Klub sztárriportereként, a Fókusz főszerkesztőjeként, szociális rászorulóként a terézvárosi bérlakásba, s főként milyen alapon állapítottak meg neki szociális lakbért.

Batiz András a Magyar Hírlapnak azt mondta: "minden törvényes és erkölcsileg is feddhetetlen volt abban, ahogyan 2001-ben hozzájutottam a VI. kerületi önkormányzati lakás bérleti jogához. Kizárólag azt a lehetőséget kaptam meg ugyanis, amit az akkori fideszes vezetésű önkormányzat minden más magyar állampolgárnak is biztosított" - tette hozzá Batiz András.

Batiz András a lapnak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: a bérleti díjat és a járulékos költségeket - havonta körülbelül 40 ezer forint - ma is ennek megfelelően fizeti.

A Magyar Hírlapnak nyilatkozó Lászay János volt önkormányzati képviselő szerint előfordulhatott, hogy Terézvárosban tömegesen sértették meg a törvényt és a rendeleteket. Lászay szerint ezzel akár több százmilliós vagyoni hátrányt okozhattak az önkormányzatnak. A volt képviselő emiatt a napokban feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

A VI. kerületben három típusú lakbér van: szociális, költségalapú és piaci alapú. A döntő többség szociális alapú bérleti díjat fizet - mondta Szilágyi Erika a kerület sajtóreferense.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?