Erzsébet
1 °C
4 °C

A BKV miatt nem megy csődbe a Fradi

2007.06.06. 20:41
Megmenekült a felszámolási eljárástól - egyelőre - a Fradi. A BKV szünetelteti az eljárást a klub ellen, amely félmillió forinttal tartozik a budapesti közlekedési vállalatnak.

Az Index információi szerint felszámolási eljárás indulhatott volna az FTC ellen, de a BKV a szerdai tárgyaláson az eljárás szüneteltetését kérte.

Úgy tudjuk, ezzel a BKV megmentette a csődtől a futballklubot. A BKV és a Fradi között egy tavalyi ügy volt függőben, a Ferencváros egy félmillió forintos nagyságrendű összeget nem tudott kifizetni a közlekedési cégnek. A BKV - hivatalosan meg nem erősített értesüléseink szerint - a focicsapatot szállította, ezért követelt pénzt a futballklubtól, amely nagyjából egy éve nem fizetett.

Az ügy közben már jogi útra terelődött indult, a felszámolás elrendelése viszont súlyos helyzetbe hozta volna a klubot. A BKV ezek után döntött úgy, hogy szünetelteti az eljárást.

A BKV-val szembeni adósság csupán töredéke a Fradi által felhalmozott kötelezettségeknek. Rieb György, a klub frissen megválasztott elnöke úgy nyilatkozott kedden, hogy az egyesület összes tartozása 2,2 milliárd forintot tesz ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?