Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

BKV-sztrájk április 7-én

2008.03.28. 10:30
A BKV szakszervezetei április 7-én, hétfőn üzemkezdettől délután egy óráig munkabeszüntetést terveznek, mert nem értenek egyet a tervezett paraméterkönyvvel. A sztrájk várhatóan szinte száz százalékos lesz.

Sztrájkot jelentettek be a BKV szakszervezetei április 7-re üzemkezdettől egészen délután egy óráig, mondta el a döntés után Nemes Gábor, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

Az érdekképviselet azért hirdette meg a munkabeszüntetést, mert nem ért egyet a tervezett paraméterkönyvvel. Nemes Gábor hangsúlyozta, hogy a szakszervezetek egységesen döntöttek a sztrájk mellett, így a munkabeszüntetés várhatóan szinte száz százalékos lesz.

Az úgynevezett még elégséges szolgáltatásról - azaz, hogy mennyi jármű közlekedjen mégis a sztrájk idején - csak később kezdődnek meg a tárgyalások.