Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megbünteti a hibázó sofőröket a BKV

2004.07.30. 07:22
Ellenőrökkel figyelteti a BKV járművezetőit munka közben - értesült a Népszabadság. A revizorok azt figyelik és jelentik, hogy szabálytalankodik-e a sofőr a forgalomban. Prémiummegvonással jár az udvariatlan viselkedés és a sietség is.
Figyelik, rendszeresen ellenőrzik munka közben a BKV-járművezetőket, eleget tesznek-e a cég, s főként az utasok elvárásainak, s megfelelnek-e azoknak a feltételeknek, amelyeket a belső minősítési rendszer tartalmaz.

A megfigyelés fele nem titkos, a forgalombiztonsági ellenőrök nem öltenek álruhát, az érdekvédelmi szervezetek útján jó előre értesítik a sofőröket a látogatás várható időpontjáról és helyszínéről. Az ellenőrzések másik része inkognitóban zajlik.

A jelentés alapján dönti el a munkáltató, kinek jár a havi forgalom után rendszeresített juttatás - prémium - teljes összege, s ki az, aki kevesebbet vagy egyáltalán nem kap az ösztönzőkeretből. Megvonja a minőségi prémiumot a BKV azoktól a járművezetőktől, akik nem felelnek meg a minőségi elvárásoknak. Hibapont az udvariatlanság, a szabálytalankodás a forgalomban, vagy ha a menetrendhez képest korábban érkezik a jármű a végállomásra.

Ittas buszsofőrök
Egyetlen nap tíz részeg buszsofőrt szűrtek ki a rendőrök Prágában a forgalomból. Az ellenőrző akció fő célpontja a tömegközlekedés volt, ennek ellenére 256 személyautót vezetőt is megbírságoltak gyorshajtásért, további kilencet pedig azért vontak ki a forgalomból, mert nincs érvényes jogosítványuk. Ami a buszsofőr-ittassági hányadot illeti, a teljes képhez hozzátartozik, hogy 1596 színjózan volt, a rendőrök ugyanis összesen 1606 autóbuszvezetőt szondáztattak meg.