Ágnes
-5 °C
2 °C

Megbünteti a hibázó sofőröket a BKV

2004.07.30. 07:22
Ellenőrökkel figyelteti a BKV járművezetőit munka közben - értesült a Népszabadság. A revizorok azt figyelik és jelentik, hogy szabálytalankodik-e a sofőr a forgalomban. Prémiummegvonással jár az udvariatlan viselkedés és a sietség is.
Figyelik, rendszeresen ellenőrzik munka közben a BKV-járművezetőket, eleget tesznek-e a cég, s főként az utasok elvárásainak, s megfelelnek-e azoknak a feltételeknek, amelyeket a belső minősítési rendszer tartalmaz.

A megfigyelés fele nem titkos, a forgalombiztonsági ellenőrök nem öltenek álruhát, az érdekvédelmi szervezetek útján jó előre értesítik a sofőröket a látogatás várható időpontjáról és helyszínéről. Az ellenőrzések másik része inkognitóban zajlik.

A jelentés alapján dönti el a munkáltató, kinek jár a havi forgalom után rendszeresített juttatás - prémium - teljes összege, s ki az, aki kevesebbet vagy egyáltalán nem kap az ösztönzőkeretből. Megvonja a minőségi prémiumot a BKV azoktól a járművezetőktől, akik nem felelnek meg a minőségi elvárásoknak. Hibapont az udvariatlanság, a szabálytalankodás a forgalomban, vagy ha a menetrendhez képest korábban érkezik a jármű a végállomásra.

Ittas buszsofőrök
Egyetlen nap tíz részeg buszsofőrt szűrtek ki a rendőrök Prágában a forgalomból. Az ellenőrző akció fő célpontja a tömegközlekedés volt, ennek ellenére 256 személyautót vezetőt is megbírságoltak gyorshajtásért, további kilencet pedig azért vontak ki a forgalomból, mert nincs érvényes jogosítványuk. Ami a buszsofőr-ittassági hányadot illeti, a teljes képhez hozzátartozik, hogy 1596 színjózan volt, a rendőrök ugyanis összesen 1606 autóbuszvezetőt szondáztattak meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!