Piroska
-1 °C
5 °C

Nem piros többé a BKV-ellenőrök karszalagja

2005.12.07. 12:11
A Kontroll című filmből is ismert piros karszalagos jegyellenőrök helyett ma már kék karszalagos lyukasztás-ellenőrzési szakemberek ijesztgetik a bliccelőket.

Arculatváltás történt a BKV-ellenőröknél. Nemrégen Kertész Zsuzsa kommunikációs tréningen pallérozta a lyukasztás-ellenőrzésben megfáradt szakembereket, aztán néhány héttel később munkaadójuk új külsővel ajándékozta meg őket.

#alt#
Ilyen volt - ilyen lett
Ha jobban odafigyelünk, kiszúrhatjuk, hogy az ellenőrök a noteszt tartó kezük alsó részén már nem a főváros címerével ékesített piros posztó karszalag, hanem kék, fényes anyagú szalag fityeg. Ámulatomra egyikük azt is elárulta, hogy a kitűzőjüket is megváltoztatja a cég.

Jobban illszekedik

Mire a nagy változás, tettem fel a kérdést a BKV sajtóosztályának, ahol azt a választ kaptam, hogy arculatváltásnak vagyunk szemtanúi. A jegyellenőrök karszalagjának "új megjelenési formáját" a BKV Rt. kezdeményezésére alakították ki. "A jelenlegi változat kék és zöld színei, illetve a BKV Rt. logója jobban illeszkednek társaságunk arculatához. A korábbi piros-sárga színű karszalagot több mint 30 év után cseréltük le ez év októberében" - írta közleményében a társaság.

A karszalag színe kék. Ez szembetűnő, viszont, bevallom, a zöldet nem fedeztem fel, ami akár figyelmetlenség is lehet. Azt is megtudtam, hogy a szalagcsere gyakorlatilag nem jár extrakiadással, mert a szalagok elhasználódnak, és ha már úgyis cserélni kell, az új karszalagot húzhatják alkarjukra az ellenőrök.