György
14 °C
24 °C

A BKV módosítja egyes járatainak menetrendjét

2006.11.03. 17:44

Az M2B jelzésű metrópótló járat módosított útvonalon, a Margit hídon keresztül a Moszkva tér és Nyugati tér között közlekedik. Az állami megemlékezés idején délután 5-től este fél 9-ig a kisföldalatti nem áll meg a Hősök tere megállónál.

Délután 4 órától a 4-es és a 6-os villamosok két szakaszban járnak: a Moszkva tér és Oktogon között, valamint a Blaha Lujza tér és a dél-budai végállomások között. A 49-es villamosok délután 3-tól csak a budai oldalon, a Batthyány térig közlekednek. Délután 4-től késő estig a a 75-ös és 79-es trolibuszok a Jászai Mari tér és a Stadionok állomás között összevontan közlekednek. A 79-es trolik helyett a Garay utca és a Hungária körút (a 70-es trolibusz Erzsébet királyné útja végállomása) között autóbuszok járnak.

A 4-es autóbuszok rövidebb útvonalon, a Gyöngyösi utcától csak a Mexikói útig (Kacsóh Pongrác útig) közlekednek, délután 4-től késő estig pedig nem érintik az Andrássy utat. A 9-es autóbuszok fél 4-től szintén rövidebb útvonalon, a Liget tértől a Kálvin térig járnak. A 16-os és a 105-ös buszok fél 4-től várhatóan 2 órán keresztül a Lánchíd helyett, az Erzsébet hídon át a Ferenciek teréig közlekednek. A gyors 20-as és a 30-as autóbuszok mindkét irányban a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút – Állatkerti út útvonalon kerülik el a lezárt szakaszokat.

A menetrend változásai Bel-Budát is érintik, délután 3-tól este 7-ig az 59-es villamosok a 61-es villamosok útvonalán közlekednek. A villamosok helyett Farkasrét megközelítésére átmenetileg villamospótló autóbuszok járnak majd a Kis János altábornagy utca és a Böszörményi út érintésével a 21-es autóbuszokkal azonos útvonalon.