Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jobban figyelnek a jövőben a mozgássérültekre a buszsofőrök

2007.06.28. 13:57
Pénzbírságot szabott ki egyik sofőrjére a BKV, mert elmulasztotta a segítségnyújtást egy mozgássérült utasnak. A forgalmi ügyelet körlevélben figyelmeztette a sofőröket a mozgássérültekre való odafigyelésre.

Elmulasztotta a segítségnyújtást egy mozgássérült utasnak a 2-es metró vonalán közlekedő metrópótló buszok egyikének a sofőrje.

Az eset még vasárnap kora este történt, egy működő légkondijának köszönhetően kellemesen hűvös Volvo buszon. A metrópótló Blaha Lujza téri végállomásán egy tolókocsis nő hiába jelezte felszállási szándékát a külön a mozgáskorlátozottak segítségkérését szolgáló felszálásjelzővel, a sofőr inkább becsukta az ajtókat, és elhajtott.

Másnapi megkeresésünkre a BKV szóvivője, Regőczi Miklós nem tudott konkrét felvilágosítást adni. Mint mondta, csak bejelentés esetén tudják kivizsgálni az ügyet.

Addig is általánosságban elmondta, hogy a BKV különbuszokat működtet a metró vonalán a mozgáskorlátozottaknak, akikért telefonos kérés alapján házhoz mennek, és házhoz is szállítják őket.

Bejelentésünk nyomán Regőczi szerdán már arról tájékoztatott, hogy a BKV forgalmi ügyelete körlevélben hívta fel munkatársai figyelmét a mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedők kiemelt segítésére. A mozgáskorlátozottakat csúcsidőben a végállomásokon a többi utas előtt engedik fel a buszra a jövőben.

Csütörtökre pedig már a bejelentést is kivizsgálták. A járat sofőrje elismerte mulasztását, amiért pénzbírságot kapott, és egy másik vonalra vezényelték.