Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

BKV: még több ellenőr, még nagyobb szigor

2007.03.12. 21:56
Csak a jegypénztáraknál napi 3-3,5 millió forint többletbevételt hozott a BKV fokozott jegyellenőrzési akciója, de a teljes összeg meghaladhatja a napi 8 millió forintot - tudta meg az Infó rádió. Az akció sikerén felbuzdulva 50 új ellenőrt vesz fel a közlekedési cég a meglevő 430 mellé.

Egyelőre csak bevételi részadatok állnak rendelkezésre a BKV szigorított jegyellenőrzési akciójáról - mondta az Infó rádiónak Regőczi Miklós kommunikációs igazgató.

"Az elmúlt négy nap átlagában 3-3,5 millió forint napi pluszbevételt értünk el, de csak a jegypénztárok jelentése alapján, ehhez jön majd hetekkel később a viszonteladók és a jegyautomaták bevétele" - mondta. Várakozásaik szerint a teljes napi többletbevétel meghaladhatja a 8 millió forintot.

A BKV a sikeren felbuzdulva 50 új ellenőrt vesz fel a meglevő 430 mellé. A fokozott ellenőrzést a metró nagy forgalmú csomópontjain kezdték és fokozatosan terjesztik ki az egész metró- és HÉV-hálózatra.

Regőczi elmondta, hogy az akció másfél-két évig tart, amíg a metró és a földalatti vonalain be nem vezetik az úgynevezett zártkapus rendszert. A rendszer egyenként engedi át a jegy vagy bérlet érvényesítésekor az utasokat, mint az számos nyugat-európai városban megszokott. A rendszer kialakítására hamarosan pályázatot ír ki a BKV, és a kommunikációs igazgató szerint jövő év elejére egyes elemek már működni fognak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?