Lujza
-2 °C
13 °C

BKV: még több ellenőr, még nagyobb szigor

2007.03.12. 21:56
Csak a jegypénztáraknál napi 3-3,5 millió forint többletbevételt hozott a BKV fokozott jegyellenőrzési akciója, de a teljes összeg meghaladhatja a napi 8 millió forintot - tudta meg az Infó rádió. Az akció sikerén felbuzdulva 50 új ellenőrt vesz fel a közlekedési cég a meglevő 430 mellé.

Egyelőre csak bevételi részadatok állnak rendelkezésre a BKV szigorított jegyellenőrzési akciójáról - mondta az Infó rádiónak Regőczi Miklós kommunikációs igazgató.

"Az elmúlt négy nap átlagában 3-3,5 millió forint napi pluszbevételt értünk el, de csak a jegypénztárok jelentése alapján, ehhez jön majd hetekkel később a viszonteladók és a jegyautomaták bevétele" - mondta. Várakozásaik szerint a teljes napi többletbevétel meghaladhatja a 8 millió forintot.

A BKV a sikeren felbuzdulva 50 új ellenőrt vesz fel a meglevő 430 mellé. A fokozott ellenőrzést a metró nagy forgalmú csomópontjain kezdték és fokozatosan terjesztik ki az egész metró- és HÉV-hálózatra.

Regőczi elmondta, hogy az akció másfél-két évig tart, amíg a metró és a földalatti vonalain be nem vezetik az úgynevezett zártkapus rendszert. A rendszer egyenként engedi át a jegy vagy bérlet érvényesítésekor az utasokat, mint az számos nyugat-európai városban megszokott. A rendszer kialakítására hamarosan pályázatot ír ki a BKV, és a kommunikációs igazgató szerint jövő év elejére egyes elemek már működni fognak.