Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két hét múlva kapható a megújított BKV-bérlet

2008.05.17. 14:25
Bankkártya méretű bérletigazolványokat vezet be a budapesti közlekedési vállalat. A réginél kisebb és nehezebben hamisítható lesz.

Új, bankkártya méretű bérletigazolványokat árusít hamarosan a BKV, tudatta a fővárosi közlekedési cég szombaton, közleményben. "Az új típusú, kisebb méretű személyi igazolványok bevezetése, valamint a bankkártyák elterjedése a BKV-t is változtatásra ösztönözte" - fogalmaz a kommüniké.

Ilyen most (7,5 cm x 11 cm tokkal) - képünk illusztráció

A BKV a kényelmesebb használat érdekében változtat a bérlet eddigi formáján, a bankkártya méretű bérletigazolványokhoz megfelelő méretű tokokat is árulnak majd.

A hagyományos nagyságú bérletigazolványokhoz hasonlóan az új típusú igazolványt is 200 forintos áron értékesíti majd a társaság, míg az új tokok ára 40 forint lesz.

Az igazolvány méretű fényképet biztonsági matricával rögzítik majd a helyére, illetve az érvényességet is biztonsági matricával fedik majd le a pénztárosok, hogy ne lehessen könnyen hamisíthatni.

Hogy pontosan hogy néz ki majd az új bérletigazolvány, miképp is lehet majd érvényesíteni a havi bérletszelvényt, egyelőre nem tudjuk, a cég nem adott ki képet egy mintapéldányról. (Párizsban mindeközben most állnak át a teljesen elektronikus, mágnesleolvasós bérletigazolványra, hónapok óta folyik a tájékoztató kampány a Carte Orange néven ismert régi bérletek és az új, NaviGo igazolványokkal kapcsolatban. Tippünk szerint a BKV a Carte Orange-hoz hasonló, de egyszerűbb, mágnescsík nélküli megoldást fog alkalmazni, mivel elektronikus bérletolvasók még nincsenek rendszerben Budapesten.)

Kb. ekkora lesz (5,4 cm x 8,5 cm tok és bérletszelvény nélkül) - képünk illusztráció

A hagyományos bérletigazolványokkal párhuzamosan, körülbelül két hét múlva vezetik be az új igazolványokat, a régi bérletigazolványokat a készletek erejéig értékesítik, derül ki a közleményből.