Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszüntették a BKV-s nyomozást

2008.09.02. 17:16
A Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés miatt indított eljárást egy fél évvel ezelőtt, a nyomozást augusztus közepén lezárták azzal, hogy nincs bizonyíték bűncselekményre.

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a rendőrség a BKV Zrt.-nél hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárásban, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden. A tájékoztatás szerint a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya a nyomozást augusztus 15-én szüntette meg. A rendőrség március 12. óta folytatott nyomozást ismeretlen tettes ellen, "ismeretlen személy által tett feljelentés alapján".

A feljelentés adatai szerint a Budapesti Közlekedési Zrt. "olyan szerződéseket kötött külső cégekkel, amelyek nem teljesültek, vagy az elvégzett munka nem állt arányban az azért kifizetett összeggel". Az eljárás során a nyomozók megvizsgálták a szerződések tartalmát és az ezekben vállaltak teljesítését, adatot gyűjtöttek és tanúkat hallgattak meg.

A rendőrség sem akkor, sem most nem kívánt további részleteket közölni, sem arról, ki tette a feljelentést, sem arról, hogy a nyomozás összefügg-e az AAM Zrt. tanácsadói szerződéseivel. A Magyar Nemzet június elején azt írta, "egyelőre az AAM Zrt., a Cemi Kft., illetve a Kornusz Kft. több százmillió forint értékű BKV-s szerződéseit vizsgálja a rendőrség".