Ágnes
-5 °C
2 °C

Megszüntették a BKV-s nyomozást

2008.09.02. 17:16
A Budapesti Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés miatt indított eljárást egy fél évvel ezelőtt, a nyomozást augusztus közepén lezárták azzal, hogy nincs bizonyíték bűncselekményre.

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a rendőrség a BKV Zrt.-nél hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárásban, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden. A tájékoztatás szerint a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya a nyomozást augusztus 15-én szüntette meg. A rendőrség március 12. óta folytatott nyomozást ismeretlen tettes ellen, "ismeretlen személy által tett feljelentés alapján".

A feljelentés adatai szerint a Budapesti Közlekedési Zrt. "olyan szerződéseket kötött külső cégekkel, amelyek nem teljesültek, vagy az elvégzett munka nem állt arányban az azért kifizetett összeggel". Az eljárás során a nyomozók megvizsgálták a szerződések tartalmát és az ezekben vállaltak teljesítését, adatot gyűjtöttek és tanúkat hallgattak meg.

A rendőrség sem akkor, sem most nem kívánt további részleteket közölni, sem arról, ki tette a feljelentést, sem arról, hogy a nyomozás összefügg-e az AAM Zrt. tanácsadói szerződéseivel. A Magyar Nemzet június elején azt írta, "egyelőre az AAM Zrt., a Cemi Kft., illetve a Kornusz Kft. több százmillió forint értékű BKV-s szerződéseit vizsgálja a rendőrség".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!