Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kémprogramokat találtak a BKV-nál

2008.05.28. 00:49
Öt kémprogramot találtak a BKV számítógépes rendszerében - értesült a Népszabadság. A cég feljelentést tett.
Öt kémprogramot telepítettek ismeretlenek a BKV számítógépes rendszerébe, írja a Népszabadság. A szoftverek gazdái ezek segítségével hozzáférhettek a BKV-alkalmazottak és tisztviselők levelezéséhez, sőt akár a forgalomirányítási rendszerhez is.

A közlekedési vállalatnál azután kezdtek vizsgálatba, hogy a múlt héten Tarlós István, a Fővárosi Közgyűlés fideszes frakcióvezetője sajtótájékoztatón idézett Regőczi Miklós BKV-vezérigazgató-helyettes és Horváth Éva, Hagyó Miklós városüzemeltetési főpolgármester-helyettes sajtóreferense közötti levelezésből. Tarlós erről azt mondta, az információkat Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője és a BKV felügyelőbizottságának delegáltja juttatta el neki. A frakcióvezető szerint a magánlevelezés közügyekről szólt, ezért nyilvánosságra hozható.

A BKV ismeretlen tettes ellen feljelentést tett levéltitok, gazdasági titok megsértése, valamint gazdálkodó szervezet vezető állású személyének visszaélése miatt.