Aliz
3 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Minden 200. bliccelő már érdeklődött

2007.11.17. 15:31
Egy héttel meghosszabbítja a BKV a kedvezményes befizetés lehetőségét a bliccelésen kapott utasoknak. 1,6 millió ember tartozik, és aki egy héten belül fizet, az 20 százalék kedvezményt kap.

Meghosszabbítja a BKV "Blicc Over" nevű akcióját. Ennek keretében a lebukott ingyen utazók kedvezményesen róhatják le büntetésüket. Aki 24-én délután egyig fizet, az 20 százalékos kedvezményt kap.

Eredetileg most vasárnap járt volna le az akció. Eddig nyolcezren érdeklődtek a cégnél, a többség éppen az utolsó napokban, ezért döntött a cég a hosszabbításról. Az akció ideje alatt 10 millió forintnyi tartozást rendeztek. Ez azonban csak töredéke annak az összegnek, amit a BKV behajtani tervez.

A cégnek 2002 óta összesen 15 milliárd forint be nem fizetett pótdíjról van adata. Ezt összesen 1,6 millió utas halmozta föl. Az önkéntes akció után a BKV megpróbálja behajtani a többi pénzt is. A 15 milliárdból meg lehetne hosszabbítani az 1-es villamos vonalát vagy 250 csuklós buszt lehetne venni, érzékeltették a cégnél a lógás jelentőségét. A legnagyobb adós 2,3 millió forinttal tartozik.

A BKV-n átlagosan félpercenként büntetnek meg utasokat, mert nincs jegyük vagy bérletük.