Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden 200. bliccelő már érdeklődött

2007.11.17. 15:31
Egy héttel meghosszabbítja a BKV a kedvezményes befizetés lehetőségét a bliccelésen kapott utasoknak. 1,6 millió ember tartozik, és aki egy héten belül fizet, az 20 százalék kedvezményt kap.

Meghosszabbítja a BKV "Blicc Over" nevű akcióját. Ennek keretében a lebukott ingyen utazók kedvezményesen róhatják le büntetésüket. Aki 24-én délután egyig fizet, az 20 százalékos kedvezményt kap.

Eredetileg most vasárnap járt volna le az akció. Eddig nyolcezren érdeklődtek a cégnél, a többség éppen az utolsó napokban, ezért döntött a cég a hosszabbításról. Az akció ideje alatt 10 millió forintnyi tartozást rendeztek. Ez azonban csak töredéke annak az összegnek, amit a BKV behajtani tervez.

A cégnek 2002 óta összesen 15 milliárd forint be nem fizetett pótdíjról van adata. Ezt összesen 1,6 millió utas halmozta föl. Az önkéntes akció után a BKV megpróbálja behajtani a többi pénzt is. A 15 milliárdból meg lehetne hosszabbítani az 1-es villamos vonalát vagy 250 csuklós buszt lehetne venni, érzékeltették a cégnél a lógás jelentőségét. A legnagyobb adós 2,3 millió forinttal tartozik.

A BKV-n átlagosan félpercenként büntetnek meg utasokat, mert nincs jegyük vagy bérletük.