Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magánterületről magánterületre költözik a buszvégállomás

2008.11.10. 10:56
Egy hipermarkettől bérelne területet a BKV a jelenlegi Bogdáni úti buszvégállomásnak. A végállomásnak azért kell költöznie, mert egy magáncég elperelte alóla az ingatlant.

A főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén első olvasatban tárgyalt a Bogdáni úti autóbusz állomás esetleges áthelyezéséről. A jelenlegi buszpályaudvar területét egy jogerős bírósági ítélet alapján az Estivo Kft. szerezte meg kártalanításként egy, a rendszerváltás óta húzódó tulajdonrendezési jogvita után.

A fővárosi közgyűlés augusztusban már tárgyalt arról, hogy a társaságnak csereingatlant ajánl fel annak fejében, hogy az állomás a jelenlegi helyén maradhasson.

Időközben az Auchan Magyarország Kft. felajánlotta, hogy a közeli Auchan Aquincum hipermarket területére, a Záhony utca-Jégtörő utca sarkára költözzön az állomás. Így nem kellene csereingatlant felajánlani az Estivonak, ugyanakkor az Auchan bérleti díjat számítana fel és az áthelyezés is költségeit is állnia kellene a Fővárosnak.

Az önkormányzat a két alternatíva részletes pénzügyi és műszaki vizsgálata után dönt a végleges megoldásról.