Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Nem eladó a budapest.com

2005.03.08. 13:37
Új arculat, eltüntetett önéletrajz, bérelhető linkek a megújuló budapest.com-on. A puritán, okkersárga lap afféle linkgyüjteményként funkcionál majd, a "hyperlinkek" havi bérlete kategóriánként potom 350 euróba kerül. A domain megszerzésére a fővárosi önkormányzatnak nem sok sélye van.

Ráncfelvarrással ünnepli tízéves fennállását a budapest.com, ami a tervek szerint április elsején indul újra, olvasható az oldalon, amiről nemrég eltűnt az amerikában élő magyar tulajdonos, Pick Tamás önletrajza, és félgőzzel bár, de már bizonyos funkciói elérhetők.

"Világ Arculat"


Ilyen volt

A puritán, okkersárga lap szemmel láthatólag afféle linkgyüjteményként funkcionál majd, a magyar főváros iránt édeklődők többek között a magyar vonatkozású autókölcsönzés, üzleti élet, szórakozás, éjszakai élet, politika, angol és magyar nyelvű hírek, kultúra, hotelek linkjei között tallózhatnak majd.

A tematikus linkek bérelhetők, mint az oldal magyar verzója hirdeti: "Most Ön is kihasználhatja a lehetőséget, hogy a saját részét megszerezze Budapest egyedi "Világ Arculat" részén, ahol 2004-ben több mint 3 millió látogató talált a Budapest.com-ra." Az angol nyelvű szöveg is hasonlóképp csábítja a potenciális hirdetőket, rálicitálva azzal, hogy a web összes keresője ezt az oldalt adja ki első releváns budapesti oldalként (ami többek között a Google és az Altavista esetén sincs így).

Not For Sale


Ilyen lett

Mint arról az Index korábban beszámolt, a budapesti önkormányzat szeretné megszerezni a budapest.com domaint, hogy a budapest.hu-hoz hasonló információs oldalt hozhassanak létre, elsősorban külföldieket megcélozva. A kilencvenes évek elején beregisztrált domainről már tárgyaltak is Pick Tamással, de idáig nem született megegyezés, és jelen állás szerint nem is várható semmilyen alku. A lap alján olvasható pirosbetűs üzenet ugyanis nyilvánvalóan a fővárosnak szól: "This domain is NOT For Sale!"