Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Büdzsé nélkül maradhat Budapest

2008.03.09. 22:04
Patthelyzet a fővárosi MSZP és az SZDSZ egészségügyi vitája miatt kérdéses a költségvetés elfogadása.

Az MSZP és az SZDSZ közötti patthelyzet miatt kérdéses, hogy lesz-e hétfőn költségvetése a fővárosi önkormányzatnak, állították vasárnap este kormánypárti politikusok.

John Emese fővárosi SZDSZ-frakcióvezető elmondta, hogy a költségvetési tervezetbe beépítették a szocialisták múlt heti újabb igényeit, így szerintük nincs akadálya annak, hogy a közgyűlés hétfőn első napirendként döntsön a büdzséről.

Steiner Pál MSZP-frakcióvezető közölte, mivel költségvetési hatásai vannak a tervezett egészségügyi holdingnak, ezért azt szorgalmazzák, hogy hétfőn először az egészségügyi intézményrendszer átalakításáról szavazzanak, csak ezt követően a büdzséről.

John Emese tájékoztatása szerint a hét végén nem volt újabb koalíciós egyeztetés a közgyűlés hétfői napirendi témáiról. Steiner Pál megjegyezte, hogy a büdzsével kapcsolatban is van még néhány nyitott kérdés. Példaként említette, hogy a tervezetben semmilyen összeg nem szerepel az egészségügyi gépek, illetve műszerek beszerzésére, s bizonytalannak látják a Thököly út felújításának forrását is.

John Emese közölte, hogy az SZDSZ-frakció múlt heti ülésén egyöntetűen az egészségügyi holding ellen volt. Steiner Pál hangsúlyozta, a szocialisták viszont - szintén egyhangúan - támogatták legutóbbi frakcióülésükön Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes egészségügyi átalakítási koncepcióját.

Antal Attila BKV-vezérigazgató vasárnap esti lemondása kapcsán John Emese megerősítette azt a nyilatkozatát, amely szerint ha ilyen helyzet bekövetkezik, az SZDSZ ragaszkodik ahhoz, hogy a posztra pályázatot írjanak ki. Steiner Pál közölte, egyetért a pályázattal. Hozzátette, mivel ő maga is csak vasárnap este értesült egy internetes portál híréből a vezérigazgató lemondásáról, illetve arról, hogy ezt egészségügyi indokra hivatkozva tette, ezért nem kívánja kommentálni a cégvezető távozását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?