Erzsébet
1 °C
4 °C

Elzavarták a BKV-megállót építő munkásokat

2008.08.18. 17:50
Tiltakozó helyi lakosok nem engedték megépíteni a 141-es új buszmegállóját a budafoki Széchenyi utcában, tudta meg az Index a szervezőktől. A tervezett megálló táblájának a helyére egy fát ültettek.

Galambos K. Attila, az egyik helyi lakos elmondta: nem értik miért pont oda és mi alapján épít a BKV mintegy 16-20 megállót Budafokon a 141-es, a 150-es és a 250-es busz megváltoztatott vonalán.

Hozzátette, az új vonalak olyan szűk utcákba visznek, ahol a buszok nem tudnak közlekedni, a lakókat meg zavarja a forgalom. Ezért ma helyi lakosok csoportja nem engedte dolgozni a felvonuló munkásokat, és a tervezett megálló nem épült meg.

A munkások kihívták a rendőröket, akik viszont felhatalmazás hiányában nem léptek közbe, csak akkor fognak, ha erre az önkormányzat felkéri. A konfliktus kedden várhatóan megismétlődik.

A fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottsága hétfőn elfogadta a BKV paraméterkönyv módosításait, köztük a budafoki szakasz bővítését. Az ülésen meghívottként jelen volt Szabolcs Attila polgármester, és Németh Zoltán alpolgármester is.

Az érintett lakók képviselői és a kerületi önkormányzat augusztus 13-án már tárgyalt a helyzetről. Mivel a tárgyalás eredménytelenül zárult, a lakosok augusztus 14-én a kerületi alpolgármester, Németh Zoltán lakókörnyezetében tüntetést tartottak.

A helyi lakosok az indexhez eljuttatott közleményükben újabb demonstrációkat helyeztek kilátásba. Eszerint augusztus 21-én a kerület több pontján félpályás útlezárással egybekötött békés, politikamentes tüntetésre kerül sor.

A demonstráció célja a szeptember 6-ával érvénybe lépő BKV Paraméterkönyvben foglalt, a kerületet érintő buszjáratok (141, 150, 250) tervezett nyomvonalának megváltoztatása illetve a járatmódosítások miatti drasztikus környezeti terhelésnövekedés megakadályozása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?