Emma
9 °C
26 °C

Álparkolóőrt lepleztek le a Lövőház utcában

2005.02.15. 17:15
Szabályosan parkoló, mozgássérült igazolvánnyal ellátott autón helyezett el büntetőcédulát egy ismeretlen férfi a II. kerületi Lövőház utcában kedden. Ténykedését egy autóból két kamerával rögzítették, leleplezésekor ugyanebbe a kocsiba ugorva menekült el az ál-parkolóőr. A parkolási társaság - ismerve a lenyomozott autó tulajdonviszonyait - azt feltételezi, hogy tévések próbáltak lejárató felvételt készíteni. Az egyik kereskedelmi televízió hírműsorából kiderült, a valódi parkolóőrök egy tréfás vetélkedő jelenetét nézték végig.

Álparkolóőrt leplezett le a Centrum parkolási társaság kedden Budapesten, a II. kerületi Lövőház utcában, közölte Szűcs Ákos, a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója.

Nem követelt pénzt, csak büntetett

A gyanús férfi a parkolási ellenőrök egyenruhájához hasonló öltözéket viselt, és pótdíjfizetési felszólítást helyezett el szabályosan parkoló - érvényes jeggyel, mozgássérült igazolvánnyal rendelkező - autókon. Ténykedését egy közelben várakozó fekete Citroen Picasso személyautóból két profi kamerával rögzítették.

Amikor a valódi ellenőrök megkérdezték, hogy miért és kinek a megbízásából büntet itt autókat, az álellenőr a kamerákkal felszerelt kocsiba ugrott és társaival együtt azonnal elhajtott. A Centrum Parkoló Kft. alkalmazottai az elkövetőkről fotókat készítettek, feljegyezték kocsijuk rendszámát, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. A rendőrség nyomozást rendelt el.

Tréfás vetélkedőben tekinthetjük meg a jelenetet

Az autó, amellyel az álparkolóőrök elmenekültek, egy olyan személy tulajdonában van, aki két produkciós irodában is tulajdonos. A produkciós irodák egy bizonyos televíziós csatornához köthetők, mondta Fürst György, a Fővárosi Önkormányzat Parkolási Társulásának elnöke. Hozzátette, jó okkal feltételezik hogy a fővárosi parkolási rendszer lejáratása érdekében, megrendelésre, forgatókönyv alapján készítettek felvételt.

Hasonlóan vélekedett Lónyai Tamás, a Centrum Kft. kommunikációs igazgatója, aki szerint egyértelműen megrendezett jelenetről volt szó. Az egyik kereskedelmi televízió hírműsorából kiderült, a csatorna vetélkedőjéhez készült a felvétel; az egyik szereplő éppen feladatát teljesítette, amikor az igazi parkolóőrök lecsaptak rá.