Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Lebontják a sorompót a Citadellán

2005.08.02. 12:07
A KVI szerint jogellenesen építettek sorompót a Citaldella melletti útra, és jogszerűtlen az 1200 forintos belépő szedése is. A hivatal a héten szeretné megszűntetni az útzárat. Az Index pereskedést jósol.
Kedden még nem, de a héten bizonyosan eltávolítják a budapesti Citadellán jogellenesen üzemeltett sorompót, így megszűnik az illegálisan szedett 1200 forintos belépődíj is, ígérte a TV2 kedd reggeli műsorában Dr. Vereby-Csethe Balázs, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) jogi igazgatója.

Mint azt az Index megírta, a Gellérthegy tetején lévő Citadella melletti egyik útszakaszt sorompókkal lezárták, így azon az úton csak az 1200 forintos belépő megvásárlásával lehet a Szabadság-szobor közelébe menni, ahonnan kitűnő a panoráma.

A KVI szerint mindez jogellenesen történt és ezt azért nem lehetett azonnal felszámolni, mivel a hatóság nem akar jogszerűtlenül eljárni, és pontosan ki akarják vizsgálni az ügyet. A KVI illetékesei hétfőn az Index érdeklődésére még azt tanácsolták, hogy érdeklődjünk a jövő jéten, addig ugyanis nem történik semmi a sorompó ügyében.

Elbeszélnek egymás mellett

A turisták körében közkedvelt budai kirándulóhelyen egy szerződésre hivatkozva szed belépőt a Mottone Holdings Kft. A cég azt állítja, elvi hozzájárulásuk van a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól kulturális rendezvények szervezésére, aminek eleget is tettek. Szerintük a szerződés alapján "a Citadellát és az előtte elterülő útat is béreljük, ezért lezárhatjuk azt".

A KVI a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy nem tudnak semmit, elmondásuk szerint nekik nincs bérleti szerződésük a Mottone Holdings Kft.-vel. Többször kérték már a céget, hogy az állítólagos szerződést juttassák el a KVI-hez, de nem történt semmi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!