Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szombattól járhatnak a Combinók

2006.10.06. 14:20
A BKV most meghozott döntése szerint szombat hajnaltól újra egész nap járnak a Combinók a Nagykörúton, ha a pénteki nagygyűlés után nem lesz különösebb rendbontás, értesült az Info rádió. Hétfőtől további három villamos áll forgalomba. Péntek reggelig húsz Combino érkezett Budapestre, amelyből nyolcat még le kell vizsgáztatni.

Az Info rádió értesülései szerint a BKV kivárja a mai nagygyűlés végét, és ha nem lesz különösebb rendbontás, akkor szombat hajnaltól elindul hat Combino villamos a Nagykörúton. A villamosok rendes üzemidőben közlekednek. Hétfőtől további három, összesen kilenc Combino villamos áll forgalomba, amelyek szintén egész nap járnak majd.

Már 20 szerelvény van Budapesten

A mai napig 20 szerelvény érkezett Budapestre, amelyből 12 mehetne forgalomba, a többi jármű műszaki vizsgáztatása folyamatosan zajlik. Mint azt az Info rádió megtudta, hétfőtől azért csak kilenc Combino közlekedik, mert ennyi villamosvezetőnek van száz százalékos képzettsége. A villamosvezetők a hét folyamán folyamatosan fejezik be a tanfolyamot, így a forgalomba helyezhető villamosok száma a következő hét elejére tizenkettőre növekszik.

Az elmúlt hetekben a Combinók korlátozott üzemben, csak este jártak a Nagykörúton.

Demszkyvel azonosították a Combinókat

Az Info rádió BKV-tól származó információi szerint a cég azért tartotta vissza a villamosokat, mert féltették azokat. A Combinókat a tüntetők ugyanis gyakran Demszky Gáborral azonosították. A két héttel ezelőtti rongálások óta is számos inzultus érte a járműveket, például leköpködték a villamos szélvédőjét, de érkezett több, a Combinóra vonatkozó fenyegető bejelentés is a BKV-hoz a tüntetőktől.

A Combinók szeptemberben több alkalommal meghibásodtak. A villamosokat először az ajtózáródási hibák kiküszöbölése miatt kellett kivonni a forgalomból, majd vandálok rongáltak meg több járatot. Ezért döntött úgy a közlekedési cég, hogy a kampányidőszak végéig csak korlátozott üzemidőben, este közlekedhetnek.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft