Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Lebénult Buda közlekedése

2005.06.14. 10:15
Szinte egész Buda autóforgalma megbénult az útfelújítások miatt. Egy sávra szűkült a forgalom a Dél-Budáról a városközpontba tartó útvonalon a Nagyszőlős utcai felüljáró felújítása miatt, és óriási kocsisor alakult ki a Margit híd környékén végzett munkálatok miatt is. A káosz szeptemberig tarthat.

Hatalmas forgalmi dugó alakult ki kedd reggel Dél-Budán. Az autók az M1-M7-es autópályák közös bevezetőjén, a dél-budai tehermentesítő úton és a 6-os úton is csak lépésben tudtak haladni.

A fennakadásokat a Nagyszőlős utcai felüljáró kedden megkezdődött felújítási munkái okozzák, mondta el az Indexnek Lorencz Pálma, a Fővinform ügyeletese. A szeptemberig tartó felújítás idejére a befele tartó irányban egy sávra szűkült az út, így a fennakadások tartóssá is válhatnak.

Lorencz szerint tovább nehezíti a helyzetet, hogy nincs alternatív bevezető útvonal. Véleménye szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy holnapra már enyhülhet a dugó, ha az autósok megfelelő egérutakat találhatnak. Javaslatokkal azonban nem tudott szolgálni.

Áll a forgalom a rakparton

Hatalmas dugó alakult ki a Bem rakparton és a budai alsórakparton is az útfelújítások miatt. A munkások gépeikkel a Margit híd alatt zárták le az egyik sávot, a kocsisor emiatt torlódott fel.

Az alsó rakparton a Margit hídtól egészen az Erzsébet hídig áll a forgalom, a haladás nagyon lassú, de folyamatos. A Bem rakparton már nem ilyen jó a helyzet: itt csak a Batthyány térig állnak az autók, de a hídig tartó rövid távot méréseink szerint 30-35 perc alatt lehet autóval megtenni.

A Margit híd budai hídfőjénél lévő villamosmegállónál is munkálatok folynak, ami miatt egysávosra szűkül a hídra felvezető, amúgy kétsávos út. Ennek hatása egészen a Szilágyi Erzsébet fasorig érezhető volt kedden délben; a kocsisor egészen addig állt.