Judit
3 °C
7 °C

Miért keres évi 90 milliót az új metróigazgató?

2008.05.21. 14:36
A főváros egy nemzetközileg elismert, nagy tapasztalatú szaktekintélyt szeretne megnyerni a metróépítés élére, egy ilyen szakembert pedig kiemelten kell megfizetni, hangzott el az Infó rádión. Ezzel indokolja a városvezetés azt, hogy a várhatóan június elején munkába lépő új mérnökigazgató, Klados Gusztáv évi 90 millió forintot keres majd.

A fővárosnak régi vágya és elképzelése volt egy olyan szakembert megnyerni a négyes metró építés mérnök-igazgatójának, aki nagy gyakorlattal rendelkezik a mélyépítés, az alagútfúrás és a metróépítés területén, mondta az Infó rádiónak Gyekiczky András.

A főpolgármesteri hivatal kabinetfőnöke kiemelte: Klados Gusztáv személyében a világ tíz legjobb szakembereinek egyikét sikerült megnyerni.

Az alagútépítő szakember javadalmazása az Infó rádió hivatalosan nem megerősített értesülései szerint 1,9 millió forint lenne havonta, plusz 300 százalékos prémium.

A DBR Metró Projektigazgatóságot vezető projektigazgató és a független mérnök folytatja a munkáját, függetlenül Klados Gusztáv érkezésétől, mondta a kabinetfőnök. A BKV vezetésének kell dönteni a szakember felvételéről.

A főváros mint tulajdonos és finanszírozó arra jutott, hogy ára van egy szaktekintély alkalmazásának, ezen a szinten magas fizetések járnak, és Klados Gusztáv olyan állást hagy ott, amelyben magas javadalmazást kap. A kabinetfőnök szerint ugyanakkor, ha egy olyan szakember irányítja a munkát, akit nem tudnak "megvezetni" a kivitelezők, be tudja hozni a fizetését. Klados Gusztáv június elsején kezdheti a munkát a DBR Metró Projektigazgatóságnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?