Lehel
17 °C
27 °C

Kukában bukkantak rá a 4-es metró terveire

2008.07.14. 13:55
Egy balatonszárszói szelektív hulladékgyűjtőbe dobták a 4-es metró terveit. A mintegy félszáz kilogramm súlyúra becsült dokumentumokra a szomszédos Teleki polgármestere talált rá hétfőn reggel.

"Ma reggel munkába menet a nálam lévő papírhulladékot akartam bedobni a gyűjtőbe, amikor megláttam a terveket" - erősítette meg a Somogy megyei hírportál értesülését Hári László.

A polgármester a hulladékgyűjtő mellett állva ki is emelt néhány dokumentumot a papírhalomból. Az MTI érdeklődésére megállók szerint felolvasott néhány építészeti, műszaki és gépészeti adatot a szellőzőkre, a villamos- és biztonsági, valamint egyéb berendezésekre, élelmiszerraktárakra vonatkozóan.

Mint arról Hári László beszámolt, a talált dokumentumok gyűjtőcíme: Budapesti  4-es metróvonal I. szakasz 07-es számú tender, a megrendelő a BKV. Zrt. DBR. Projektigazgatóság.

Úgy látom, itt van minden állomás tervdokumentációja, 2007. május 15-ikei dátummal ellátva - mondta a polgármester. Hári László szerint mindenképpen aggasztó, miként kerülhetett egy ilyen nagy horderejű, milliárdos beruházás tervdokumentációja egy hulladékgyűjtőbe. Még akkor is, ha már nem aktuális - jegyezte meg.

Az Index megkereste az ügyben a BKV. Zrt. DBR. Projektigazgatóságot, de egyelőre nem sikerült senkit elérni.