Auguszta
-7 °C
0 °C

Ötvenmillióval lógnak a bliccelő diplomaták

2004.09.21. 13:48
Hetven-nyolcvan ország diplomatája tartozik kisebb-nagyobb parkolási díjjal a fővárosi parkolási társaságoknak. A legnagyobb adós 4,5 millió forintot bliccelt el, a külföldi diplomaták összesen több mint ötvenmilióval adósak.
Több mint ötvenmillió forint be nem fizetett parkolási díjjal tartoznak a Magyarországra akkreditált külföldi diplomaták a fővárosi közterületi parkolási társaságnak, jelentette be sajtótájékoztatóján a külügyi szóvivő. "A Külügyminisztérium álláspontja szerint a diplomáciai mentesség a parkolási díjak fizetésére nem terjed ki, ezért a parkolási társaságnak minden jogalapja megvan peres úton behajtani a tartozásokat", jelentette ki Polgár Viktor.

Többmilliós rekord

A külügyi tárca hétfőn jegyzékben szólította fel fizetési kötelezettségük teljesítésére a magyarországi külképviseleteket. A minisztérium emellett jogszabálymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a "notórius bliccelő" diplomaták forgalmi engedélyét be lehessen vonni.

A szóvivő szerint hetven-nyolcvan ország diplomatája érintett az ügyben, a legnagyobb tartozás meghaladja a 4,5 millió forintot.

Hamis diplomaták

A Külügyminisztérium tudomása szerint mintegy hetven olyan DT, CK vagy HC rendszámú autó közlekedik az országban, amelynek rendszámát hivatalosan sohasem adták ki, így valószínűsíthető, hogy ezek hamis rendszámok, mondta Polgár Viktor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!