Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még mindig szörcsögnek a hangszórók a Deák téri metrómegállóban

2006.09.29. 10:48
A BKV-tól kapott tájékoztatás szerint a Deák téri metrómegálló műszaki átadása még nem történt meg, jóllehet a hibákat csak a folyamat alatt állapítják meg. A hangosbeszélővel máris gondok vannak, egyéb veszélyről nincs információ, mert a felújítás projetkvezetője még azt is letagadta, hogy a hangszórók szörcsögnének.

Továbbra is szörcsögnek a nemrég átadott Deák téri metrómegálló hangszórói, felismerhetetlen utasítások, vagy figyelmeztetések akadnak el a térben. A BKV erre a felvetésünkre csütörtökön úgy reagált, hogy a metrómegálló műszaki átadása még nem történt meg.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Szerdán éjjel így fordulhatott elő, hogy egy nagyobb csoport német turista hiába ácsorgott az egyébként veszélyesnek tartott peronon, nem sikerült figyelmeztetni őket sem magyarul, sem más nyelven. A hangszórókból csak nyöszörgés hallatszott. Az érkező metróhoz túl közel álló külföldiekre az utasok szóltak. Nem változott a helyzet péntekre sem.

Valótlanság-valóság

A zavarról szóló csütörtöki cikkünkre Lőrincz Péter, a SAGEM Magyarország Kft. projektvezetője reagált, ő egyszerűen letagadta, és valótlanságnak állította be a napok óta jelentkező problémát. Kérdéseinkre ugyanakkor nem kívánt válaszolni, leveleiben csak annyit ismételgetettt, hogy a cikkből nekik káruk származik.

Hogy a műszaki átadás előtt a forgalom számára szabaddá tett közlekedési csomópont, mennyire veszélyezteti az emberek életét, és szokatlan-e a megoldás, arra a Főpolgármesteri Hivatalnál kerestük a választ.

"Megölnének, ha például egy már járható utat nem adnánk át, ezért legfeljebb a még nem biztonságos részekre korlátozást vezetünk be" - mondta általánosságban egy ügyosztályvezető, aki nevének elhallgatását kérte. A gyakorlat nem jogszabályellenes, tette hozzá.