Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Még mindig szörcsögnek a hangszórók a Deák téri metrómegállóban

2006.09.29. 10:48
A BKV-tól kapott tájékoztatás szerint a Deák téri metrómegálló műszaki átadása még nem történt meg, jóllehet a hibákat csak a folyamat alatt állapítják meg. A hangosbeszélővel máris gondok vannak, egyéb veszélyről nincs információ, mert a felújítás projetkvezetője még azt is letagadta, hogy a hangszórók szörcsögnének.

Továbbra is szörcsögnek a nemrég átadott Deák téri metrómegálló hangszórói, felismerhetetlen utasítások, vagy figyelmeztetések akadnak el a térben. A BKV erre a felvetésünkre csütörtökön úgy reagált, hogy a metrómegálló műszaki átadása még nem történt meg.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Szerdán éjjel így fordulhatott elő, hogy egy nagyobb csoport német turista hiába ácsorgott az egyébként veszélyesnek tartott peronon, nem sikerült figyelmeztetni őket sem magyarul, sem más nyelven. A hangszórókból csak nyöszörgés hallatszott. Az érkező metróhoz túl közel álló külföldiekre az utasok szóltak. Nem változott a helyzet péntekre sem.

Valótlanság-valóság

A zavarról szóló csütörtöki cikkünkre Lőrincz Péter, a SAGEM Magyarország Kft. projektvezetője reagált, ő egyszerűen letagadta, és valótlanságnak állította be a napok óta jelentkező problémát. Kérdéseinkre ugyanakkor nem kívánt válaszolni, leveleiben csak annyit ismételgetettt, hogy a cikkből nekik káruk származik.

Hogy a műszaki átadás előtt a forgalom számára szabaddá tett közlekedési csomópont, mennyire veszélyezteti az emberek életét, és szokatlan-e a megoldás, arra a Főpolgármesteri Hivatalnál kerestük a választ.

"Megölnének, ha például egy már járható utat nem adnánk át, ezért legfeljebb a még nem biztonságos részekre korlátozást vezetünk be" - mondta általánosságban egy ügyosztályvezető, aki nevének elhallgatását kérte. A gyakorlat nem jogszabályellenes, tette hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!