Márk
13 °C
28 °C

Visszaköveteli az állam
a Citadellát és az egykori Kádár-villát

2004.02.20. 14:12
Tovább folyik a harc a Citadelláért a bíróságon, miután nem tudott peren kívül megegyezni a kincstár és a Veres István vállalkozó nevével fémjelzett vagyonkezelő társaság - közölte az Info Rádió. A két fél között az egykori Kádár-villa ügyében is vita dúl.
A napokban zárta le levélben a peren kívüli megegyezési folyamatot a kincstár - nyilatkozta az Info Rádiónak a Kincstári Vagyoni Igazgatóság gazdasági igazgatója. Kotnyek Béla elmondta, hogy a megállapodást kizártnak látják, mert a Citadella Investment követelése és a kincstár ajánlata között kétszázmillió forintos eltérés van. Az igazgató hozzátette: tavaly nyáron, az elhíresült teraszvita idején indították meg a peres eljárást Veres István cége ellen, mivel álláspontjuk szerint jogcím nélkül használta az ingatlant.

A kincstár szerint a társaság nem rendelkezik érvényes vagyonkezelői szerződéssel, de ha rendelkezne is, a területért hosszú ideje nem fizet bérleti díjat. Kotnyek Béla hozzátette, hogy a tavaly év végén kezdődött peren kívüli tárgyalás során az elmaradt bérleti díjakat és a cég által időközben elvégzett állagmegőrzési beruházásokat próbálták egyensúlyba hozni, ám ez nem sikerült.

A kincstár az igazgató elmondása szerint egy másik fronton, az egykori Kádár-villa ügyében is vitában áll a vállalkozóval. Veres István bérli ugyanis az ingatlant, amelyre a kincstár engedélye nélkül ráépített egy szintet. Kotnyek szerint feltételezhető, hogy a vállalkozó azért fektetett a bővítésbe, hogy tulajdont szerezzen a villában. Az állam ezért most visszavásárolná a bérleti jogot és kifizetné a beruházás költségeit, csakhogy a vállalkozó kivonuljon a területről. Az igazgató tájékoztatása szerint ez a tárgyalás előrehaladott állapotban van.

Veres István az Info Rádiónak röviden annyit nyilatkozott, hogy továbbra is bízik a peren kívüli megegyezésekben.