Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Az MSZP közösködne, az SZDSZ nem

2006.01.06. 14:56
A szocialista fővárosi kormánymegbízott szerint meg kell egyezni a két koalíciós pártnak a közös főpolgármester-jelöltről Budapesten. Az SZDSZ szerint nem lesz közös jelölt, a párt Demszky Gábort indítja a posztért - derül ki az InfoRádió anyagából.

Az MSZP a végsőkig elmegy abban, hogy közös főpolgármester-jelöltet találjon az SZDSZ-szel - jelentette ki a fővárosi kormánymegbízott az InfoRádiónak. Molnár Gyula elmondta, hogy ez mindkét félre igaz, meg kell tudniuk állapodni a közös jelölt kérdésében.

"Mi úgy készülünk, hogy lehetőség szerint közös jelöltet keressünk, tehát valószínű, mindkét pártnak meg kell nevezni a saját jelöltjét, meg kell nézni, hogy melyik jelöltnek nagyobb a támogatottsága, elutasítottsága, ez egy szikár szám, ami alapján felelős döntést tudunk hozni. A város vezetésének a lehetőségét nem lehet egyéni érdekek miatt kockáztatni, tehát azt gondolom, hogy a tárgyalásokban a végsőkig el kell tudni menni" - mondta a szocialista politikus.

Molnár Gyula szerint hivatalosan mindkét párt csak az országgyűlési választások után fogja megnevezni a jelöltjét.

Bőhm András, a fővárosi SZDSZ-frakció vezetője szerint nem lesz közös főpolgármester-jelöltje a két pártnak, az pedig biztosra vehető, hogy az SZDSZ jelöltje Demszky Gábor lesz.

" Egész egyszerűen nincs ok arra, hogy Budapesten a két párt közös jelöltje legyen a főpolgármester-jelölt. Eddig a fővárosi koalíció jól működött, de nem biztos, hogy ebben a fajta szövetségben van további tartalék" - vélekedett a szabad demokrata politikus.

Bőhm András szerint Molnár Gyula hibát követ el, amikor szóba hozza a főpolgármester-jelöltséget az országgyűlési választások előtt. A politikus úgy gondolja, hogy a parlamenti választásokig nincs helye a versenynek a két párt között, együttműködést kell felmutatni, amit a fővárosi kormánymegbízott rfolyamatos nyomulása lehetetlenné tesz.