Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Töröcskei vizslája Demszkyre ront rá?

2006.01.13. 19:12
Nem lesz túl hízelgő a főpolgármesterre az a kiadvány, amelyet a Budapest Riport jelentet meg. Előtte plakátkampány is lesz, Demszky arcképével a főváros utcáin.

Január 26. körül jelenik meg az Index információi szerint a Budapest Riport nevű lap különszáma, és ennek a különszámnak a bevezető kampánya már jövő hét hétfőn-kedden is látható lesz a fővárosban. Minderről Zupkó János laphálózati marketingvezető számolt be. Az utcákon tehát már várhatóan 16-án, 17-én megjelennek a plakátok Demszky Gábor arcképével.

Az Indexnek nyilatkozva a Budapest Riport illetékese megerősítette, hogy kiadványuk nem lesz túlzottan "hízelgő" Demszky Gáborra nézve. Ennél többet azonban nem mondott a különszám tartalmáról.

Zupkó elmondta, hogy öt fővárosi kerületben adnak ki különböző lapokat, pontosabban kerületi mutációkban jelentetik meg a Budapest Riportot. Ezen kívül vidéki nagyvárosokban is terjeszkedni szeretnének, ez az expanzió tavaly novemberben kezdődött meg, de alighanem a fővárosban is folytatják a bővítést.

Több száz plakáton lesz majd Demszky

A Budapest Riportnak az Indexhez eljuttatott közleményében az áll, hogy a lap mostani kampányának középpontjában az a különszám áll, amely Budapest elmúlt tizenöt évét dolgozza fel. "Az ingyenes újság terjesztését egy átütő köztéri kampány előzi meg. A több száz plakáton Demszky Gábor lesz látható, jelezve: az elmúlt másfél évtized szorosan összenőtt a főpolgármester nevével" - olvasható a dokumentumban.

A különszám főszerkesztője Dombrádi Krisztián, a Budapest Riport Kft. ügyvezető igazgatója lesz.

A HVG szerint a Töröcskei István üzletember vezette Pro-Aurum Rt. nemrégiben szerzett tulajdont a Budapest Riport Kiadó és Szolgáltató Kft.-ben (BR). A 3 millió forint törzstőkéjű BR-t tavaly tavasszal alapította Győri Tibor, a Mahir Rt. volt vezérigazgatója és Dombrádi Krisztián. A Pro-Aurum tavaly szerzett 46 százalékos tulajdont a Hír Televízió üzemeltetőjében, illetve 20 százalékot a Magyar Nemzet kiadójában, erről szintén a HVG írt korábban.