Nyolc budapesti helyszínen kezdődik útfelújítás

2006.03.12. 15:39
Hétfőtől a pesti alsó rakparton, a Gyáli út környékén illetve a XV., a III. és a XXII. kerület bizonyos útszakaszain lehet számítani lezárásokra.

A Fővárosi Önkormányzat ígérete szerint idén a Podmaniczky Program keretében elvégzett útfelújítások két és félszerese fog megvalósulni: 200 kilométer új burkolat kerül az utakra. A felújítás-sorozat minden budapesti kerületet, összesen 172 útszakaszt érint.

Rakparti ütemezés

#alt#
A pesti alsó rakpart felújítás előtt

Az újpesti alsó rakpart után hétfőn a pesti alsó rakparton is elkezdődik a felújítás, a Margit híd és a Roosvelt tér között. A Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodájának sajtóközleménye szerint ez a felújítás az alábbi ütemezés szerint zajlik:
Március 13. és 25. között a pesti alsó rakparton szegélyépítést végeznek a szakemberek, a kétirányú forgalom fenntartása mellett, csak sávszűkület lassíthatja a forgalmat.
Március 22. és 29. között marják az útburkolatot, szakaszos sávlezárás mellett, a forgalomirányítók felváltva engedik majd a forgalmat.
Március 25. és április 4. között a pesti alsó rakpartot és az újpesti alsó rakpartot lezárják a Dráva utca és a Roosevelt tér között aszfaltozás miatt. Az útfelújítás várható befejezése 2006. április 4.

A IX. kerületben is

#alt#
A Cinkotai út felújítás előtt

Az idei útfelújítások első ütemében a Gyáli út két szakaszát is felújítják. A Nagyvárad tér és a Könyves Kálmán körút között hétfőn kezdenek dolgozni, az Illatos út és az Ecseri út között pedig várhatóan egy héttel később. Az átmenő forgalom miatt is nagyon jelentős Cinkotai út egy szakaszát már felújította 2005-ben a főváros, idén a rákosligeti határút és a Gyöngytyúk utca között fektetnek le vadonatúj aszfaltszőnyeget. Április elejére mindhárom helyszínen befejeződnek a munkálatok.

Szakaszos sávlezárások a XV. kerületben

A XV. kerületben az idei útfelújítási program első ütemében a Harsányi Kálmán utcát és a Székely Elek utcát újítja fel a Fővárosi Önkormányzat. A felújítás alatt szakaszos sávlezárásra kell számítani, amit forgalomirányítók jeleznek az autósoknak. A marási és aszfaltozási munkákat a szakemberek három ütemben végzik, úgy hogy az adott útszakaszt a munkák ideje alatt teljesen lezárják.

Lezárásokra az alábbi szakaszokon kell számítani:
1. szakasz: Harsányi Kálmán utca: Székely Elek utca - Visonta utca
2. szakasz: Székely Elek utca: Harsányi Kálmán utca - vasúti kereszteződés
3. szakasz: Székely Elek utca: vasúti kereszteződés - Károlyi Sándor utca.
A marás és aszfaltozás ideje alatt a BKV busz terelőútvonalon közlekedik, emiatt a szakaszra eső két buszmegállót ideiglenesen áthelyezik. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2006. március 30.

További útfelújítások

Hétfőn kezdődik a III. kerületi Palicsi utca, és a XXII. kerületi Ferenc utca és Szakiskola utca felújítása is. A munkálatok alatt részleges sávlezárásra kell számítani, amit forgalomirányítók jeleznek az autósoknak. Mindhárom út már március végére készül el.

Csütörtökön újabb nyolc úton kezdődik felújítás

Március 16-án, csütörtökön kezdődik a Nagytétényi út, a 6-os számú főút és a Váci út külső szakaszának felújítása. Továbbá elkezdődnek a II. kerületi Nagykovácsi úton, a Budaörsi út külső szakaszán, a Temető utcában, a Minta utcában és a Falka utcában is a munkálatok.

A fenti információk, különösen az aszfaltozás időpontjai, a kivitelezés által megkövetelt körülmények és az időjárás függvényében változhatnak. Az aktuális változásokról a Fővinform ad naprakész tájékoztatást.  • Tippek
  • Hírek