Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Már télen megkezdődnek a tavaszi dugók a fővárosban

2006.01.11. 17:53
A vízcső felújítása után sem áll majd vissza a normális forgalom a budai szakaszon, mert megkezdődik a Bem rakpart rekonstrukciója, ami előreláthatóan május 15-ig tart.

Elkezdődött az idei útfelújítás előkészítő szakasza az Árpád fejedelem út Margit híd alatti szakaszán. A Fővárosi Vízművek (FV) szakemberei bontották meg az útpályát, és fúrtak a földbe két gödröt. Ennek látható következménye az a hatalmas dugó, ami a budai rakpart egész hosszán végighúzódik. Napközben a Margit hídról nézve a kocsisor egészen a Parlament épületéig torlódik, utána pedig a ködbe vész.


Klikk a képre!

"Kicsit furcsának tűnhet, hogy az FV januárban kezdi meg a munkálatokat, de ez a főváros kérésére történik"- mondta Lévai Zsuzsa, a Fővárosi Vízművek szóvivője. A Margit híd alatt ugyanis keresztben négy, hosszában két vízvezeték található. Ebből az egyik egy 80 centiméter átmérőjű főnyomócső, aminek a rekonstrukcióját kell most elvégezni.

"A hétfőn kezdődött munkát február végéig kell befejezni, a teljes Bem térig terjedő szakasszal pedig várhatóan március 29-ig végzünk. A felújítást megpróbáljuk úgy elvégezni, hogy a legkisebb fennakadás legyen a közlekedésben, de a forgalomban azért érezhető lesz a lassulás az adott szakaszon"- mondta Lévai Zsuzsa.

Májusig marad a dugó

 

"A tavaly már felújított és átadott Árpád fejedelem úti szakaszt nem bontják fel a FV szakemberei. A mostani munkálatok a tavaszi útfelújítások előkészületeinek keretében kezdődtek el, és a Bem tér irányába haladnak majd. Márciustól elkezdődik a Bem rakpart rekonstrukcióját, ami része az idén tervezett 150 kilométeres fővárosi útfelújításnak. A budai utak ezen szakaszának a rendbetétele várhatóan május 15-én ér majd véget" - mondta Czuk Dóra, a Fővárosi Önkormányzat sajtófőnöke.