Lehel
17 °C
27 °C

Újabb útfelújítások kezdődnek Budapesten

2008.07.31. 18:13
Pénteken kezdik az újpesti Szent Imre utcában és a belvárosi Alkotmány utcában a munkákat. Mindkét helyszínen útszűkületre, szakaszos félpályás lezárásra kell számítani.

Két helyszínen folytatódik a fővárosi önkormányzat útfelújítási programja, áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. Pénteken a IV. kerületi Szent Imre utcában, szombaton pedig az V. kerületi Alkotmány utcában is megindulnak a felújítási munkálatok.

Pénteken indul a IV. kerületi Szent Imre utca felújítása a Leiningen Károly és a Görgey Artúr utca között is. A munkát a szegélyek bontásával és építésével kezdik. Várhatóan vasárnap marják fel a régi útburkolatot, illetve a szerelvényeket helyezik szintbe. Jövő hétfőn aszfaltoznak, és felújítják a buszmegállót is.

A munkák alatt útszűkületre, illetve szakaszos félpályás lezárásra kell számítani, amelyet jelzőőrök irányítanak. A területen 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép ideiglenesen életbe. A forgalom jövő szerdán állhat ismét helyre.

Augusztus 2-án, szombaton kezdődik az V. kerületi Alkotmány utca felújítása a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kossuth tér között. A munkát ezen a hétvégén a régi útburkolat marásával kezdik.

Jövő hétfőtől egész héten át a gránitszegélyeket és a parkolási füleket építik. Egy héttel később kezdik az aszfaltozást. Az Alkotmány utcában mindkét irányban kerékpársávot építenek, de felújítják a járdákat is, ám ez nem zavarja majd a gyalogosforgalmat.

A felújítás során egy-egy sávban haladhat az autósforgalom. A munkaterületen ideiglenesen 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép életbe. A forgalom várhatóan augusztus 15-én állhat helyre.