Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Jutányos lakáscsere a MIÉP-es rokonnak

2004.12.10. 11:44
Rákospalotai panellakásért egy körülbelül ugyanakkora albertfalvai lakást, plusz 1,7 millió forintot kapott egy XI. kerületi MIÉP-es képviselő lánya, tudta meg az Index. A kedvezményezett apja nemrég hevesen bírálta Demszky Gábor lányának lakásigénylését.
Egy MIÉP-es politikus lánya 2002-ben lakáscserére vonatkozó igénnyel élt a főváros XI. kerületi önkormányzatánál. Fenyvessy Zoltán lánya azt kérvényezte, hogy XV. kerületi lakását hadd cserélje el egy XI. kerületire. A cserét azért kérte a kerület MDF-es alpolgármesterétől, mert férjétől válófélben volt.

A kerület felmérte, hogy a rákospalotai, 47 négyzetméteres panellakás értéke csaknem nyolcmillió forint. Az önkormányzat döntése értelmében a MIÉP-es politikus lánya egy másfél szobás, 45 négyzetméteres, 6,3 millió forint értékű összkomfortos lakást kaphatott. A kedvezményezett arra is lehetőséget kapott, hogy a XV. keröleti lakását terhelő kölcsönt átterhelje újonnan szerzett ingatlanjára.

A XI. kerületi önkormányzat arról is határozott, hogy a két lakás közti 1 690 000 forintos értékkülönbözetet is kifizetik. Fenyvessy az Index érdeklődésére megerősítette, hogy valóban lezajlott az említett tranzakció, de abban semmiféle kivetnivalót nem talál.

Az elmúlt napokban Fenyvessy Zoltán képviselő élesen bírálta, hogy Demszky Gábor, budapesti főpolgármester lánya méltányossági alapon bérlakás iránti kérelmet terjesztett be. A MIÉP-es politikus egyenesen arcátlanságnak nevezte, hogy a főpolgármester lánya ilyen kérelemmel élt.

Az Index úgy tudja, hogy képviselőtársai Fenyvessyt tartják Demszky Alma lakásigénylése kiszivárogtatójának. A MIÉP-es képviselő nemrégiben egy zárt ülésen úgy védekezett, hogy ő csak megerősítette egy újságíró információját.

Lakásárak a két környéken

Az expressz.hu hirdetései szerint a XV. kerületben, Fenyvessy Zoltán lányának korábbi lakása szomszédságában egy, az övéhez hasonló, 47 négyzetméteres, kétszobás ingatlan 8,2 millió forintért kínálnak.

A XI. kerületi Fehérvári úton lévő, 45 négyzetméteres, másfél szobás lakást - ilyet kapott a MIÉP-es képviselő lánya - 11,2 millió forintért hirdetnek.