Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Az MSZP és a Fidesz leszavazta Demszkyt

2007.05.23. 10:54
A Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságában a Fidesz és az MSZP leszavazta Demszky Gábort, mert a testület nem engedélyezte, hogy a Főpolgármesteri Hivatal három évre kapjon közterület-foglalási engedélyt a március 15-ei ünnepségekre.

Demszky Gábor főpolgármesterré választása óta tart március 15-i megemlékezéseket Budapesten, a Duna-parti Petőfi-szobornál, az Erzsébet híd közelében. Emlékezetes, hogy idén tojászáporral fogadták a radikális tüntetők Demszkyt, akit egy tojás el is talált, noha esernyős biztonsági emberek próbálták beszéde alatt megvédeni a politikust.

A területhasználati engedélyeket a főváros tulajdonát képező helyeken a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága adja ki. A testület rendszerint egy évre előre dönt az engedélyekről, magyarázta az Indexnek Schneller Domokos, a testület fideszes tagja.


Demszky a tojászáporban

Nem adták meg három évre előre az engedélyt

A bizottság szerdai ülésén a Főpolgármesteri Hivatal azonban három évre előre kérte a területfoglalást a március 15-i rendezvényekre, tehát 2008-ra, 2009-re és 2010-re is. Schneller és a szintén fideszes Ughy Attila viszont azt javasolta, hogy csak egy évre adják meg a jóváhagyást.

Meglepő módon a fideszes javaslatot az MSZP is támogatta, így a hivatal csak 2008-ra kapta meg az engedélyt, a következő években megint újra és újra folyamodnia kell a bizottsághoz Demszkynek az engedélyért.

Az Indexnek nyilatkozva Schneller feltételezi, hogy valamilyen koalíciós vita állhat a Demszky-ellenes MSZP-szavazatok hátterében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!