Mátyás
-6 °C
1 °C

Hatszázan seprik az utcát a Belvárosban

2006.10.24. 12:11
A Kossuth térre is beengedte a rendőrség a fővárosi közterület-fenntartókat, így már mindenütt takaríthat az FKF Zrt. a belvárosban. A hétfői rendezvények és demonstrációk helyszíneit tisztítják meg. A főútvonalakkal már nagyjából végeztek, a mellékutcákban még dolgoznak.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 70 géppel, takarító- és szállítójárművekkel, mosó- és úgynevezett önfelszedő célgépekkel kezdte meg Budapest takarítását kedd hajnalban - mondta el a cég szóvivője, Szegedi Péter az Indexnek.

Járhatók az utak és az utcák

Hatszáz fő takarítja kézzel az utcákat, tette hozzá a szóvivő, rajtuk kívül kedden a Belvárosban dolgoztak a "normál" szemétszállító kukásautók is. Szegedi szerint reggelre már nincs fennakadás a közlekedésben, a BKV járatai is rendes útvonalon járhatnak, és az Erzsébet hidat is megnyitották a forgalom elől.


Takarítás a Kossuth téren

Szegedi azokról a térségekről beszélt, amelyeket a rendőrség feloldott a műveleti terület minősítés alól, és amelyeket átadtak az FKF-nek takarításra. Általában a hétfői rendezvények helyszínein végeznek "utótakarítást", tudtuk meg, illetve a belvárosi mellékutcákat tisztítják meg, a főútvonalakat ugyanis már hajnalra szabaddá és járhatóvá tették.

A Kossuth téren is takaríthatnak

Délelőtt a Kossuth térre is beengedte a rendőrség a fővárosi közterület-fenntartókat, így már mindenütt takaríthat az FKF Zrt. a belvárosban. A Kossuth tér kordonnal lezárt szakaszai korábban műveleti területnek számítottak, így ott nem dolgozhatott az FKF.

Szegedi Péter elmondta azt is, hogy aki kukáját a Belső-Belvárosban megrongálták, és újat szeretne kapni, az jelentkezzen a FKF Zrt. központi ügyeletén, a 210-0573-as telefonszámon vagy a 06-80-204-386-os zöld számon, amelyet ingyenesen lehet hívni.