Huba
17 °C
33 °C

A tűz után újra nyit a Flórián

2007.10.30. 10:58
Szerdán ismét megnyílik a budapesti Flórián üzletközpont, miután a múlt héten keletkezett tűz miatt az áruházat ideiglenesen be kellett zárni - közölte a Fővárosi Csarnok és Piac Igazgatóság.

A pénteki tűz következtében az előzetes felmérés szerint legalább 100 millió forintnyi kár keletkezett az épületben, közölte Dénes Ákos a létesítményt kezelő Fővárosi Csarnok és Piac Igazgatóság (CSAPI) igazgatója.

A Flórián üzletközpont három szintje égett ki pénteken, miután tűz ütött ki egy földszinti étterem konyhájában. A tűz miatt az áruházat evakuálni kellett, de csak egy biztonsági őr sérült meg könnyebben a könyökén.

Ennél jóval nagyobb pusztítást is okozhattak volna a lángok, ám a tűzoltók gyors beavatkozása és a közelmúltban felszerelt modern biztonsági berendezések a kárt jelentősen csökkentették.

A CSAPI ugyanis 250 millió forintot költött a 32 éves áruház rekonstrukciójára, így a belső padlókat újakra cserélték, elvégezték a külső falak festését, javítását, és az épülettechnikai berendezések korszerűsítését - hangsúlyozta az igazgató.

A Flórián meghatározó szerepet játszik Óbuda kereskedelmi ellátásában, naponta 8-10 ezer vásárló fordul meg az üzletközpontban.