Jolán
2 °C
4 °C

A tűz után újra nyit a Flórián

2007.10.30. 10:58
Szerdán ismét megnyílik a budapesti Flórián üzletközpont, miután a múlt héten keletkezett tűz miatt az áruházat ideiglenesen be kellett zárni - közölte a Fővárosi Csarnok és Piac Igazgatóság.

A pénteki tűz következtében az előzetes felmérés szerint legalább 100 millió forintnyi kár keletkezett az épületben, közölte Dénes Ákos a létesítményt kezelő Fővárosi Csarnok és Piac Igazgatóság (CSAPI) igazgatója.

A Flórián üzletközpont három szintje égett ki pénteken, miután tűz ütött ki egy földszinti étterem konyhájában. A tűz miatt az áruházat evakuálni kellett, de csak egy biztonsági őr sérült meg könnyebben a könyökén.

Ennél jóval nagyobb pusztítást is okozhattak volna a lángok, ám a tűzoltók gyors beavatkozása és a közelmúltban felszerelt modern biztonsági berendezések a kárt jelentősen csökkentették.

A CSAPI ugyanis 250 millió forintot költött a 32 éves áruház rekonstrukciójára, így a belső padlókat újakra cserélték, elvégezték a külső falak festését, javítását, és az épülettechnikai berendezések korszerűsítését - hangsúlyozta az igazgató.

A Flórián meghatározó szerepet játszik Óbuda kereskedelmi ellátásában, naponta 8-10 ezer vásárló fordul meg az üzletközpontban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?