Aliz
6 °C
14 °C

Részlegesen lezárják a fogaskerekűt

2004.07.20. 13:47
Egy, a pálya fölött átívelő vasúti híd felújítása miatt egész augusztusban csak Városmajor és Svábhegy között jár a fogaskerekű. A Fővárosi Önkormányzat illetékes előre tervezett munkáról beszél, egy szakmai szervezet szerint a vágányzár is bizonyítja, hogy a fogaskerekű teljes felújításra szorul.
A fővárosi ellenzék a fogaskerekű válságos állapotáról adott ki közleményt, a BKV szerint a fogaskerekűre nyugodtan fel lehet ülni, az utazókat nem fenyegeti veszély, írtuk hétfőn. Az Index értesülése szerint július 26. és augusztus 31. között a fogaskerekűt mégis lezárják a Széchenyi-hegy és Svábhegy között.

Tekintse meg képeinket!
Aba Botond, a BKV vezérigazgatója lapunknak elmondta: a vasút lezárása és annak állapota között nincs összefüggés. Az Agancs utcánál egy közlekedési felüljárót újít fel a Fővárosi Önkormányzat. "A vágányzárat a BKV is kihasználja, és javításokat végez a pálya érintett szakaszán" - mondta Aba Botond, aki a fogaskerekű fennállásának százharmincadik évfordulóján tartott pénteki ünnepségen rémhírnek nevezte, hogy a vasút sürgős felújításra szorul.

"A híd lezárása nem váratlan, a munkálatokat két éve tervezzük" - mondta Hladon Andrea, a Fővárosi Önkormányzat közlekedési ügyosztályának ügyintézője. A "régi és csúnyácska" műemlék jellegű hídon jelenleg látványos repedések és rozsdafolyások vannak.

"Ha beütemezett lett volna a hídjavítás, akkor a BKV hónapok óta készült volna a vágányzárra" - mondja az Indexnek Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Egyesület szóvivője. A fogaskerekű üzemet szerinte egyben kell tekinteni, melyhez a közúti felüljárók is hozzátartoznak. Dorner szerint a fogaskerekű teljes felújításra szorul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?