Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Katona Kálmán indul Demszky és Tarlós ellen

2006.06.25. 17:17
Katona Kálmán, volt közlekedési miniszter az MDF főpolgármester-jelöltje - jelentette be Almássy Kornél, a párt alelnöke vasárnap. Az MDF-es jelölt zöldebb Budapestet és a bicikliutak fejlesztését ígéri.

Az MDF Katona Kálmán, volt közlekedési minisztert jelöli Budapest főpolgármesterének - jelentette be Almássy Kornél, a párt alelnöke vasárnap Budapesten.

Katona Kálmán, országgyűlési képviselő, az MDF országos választmányának elnöke programja legfontosabb elemének nevezte a zöldebb Budapest megteremtését, ezen belül a parkok rendbetételét és a légszennyezés csökkentését, valamint az épített környezet védelmét.

Az MDF-es politikus elmondta, azért is fontos a zöld területek fejlesztése, mert Budapest lakosságának több mint a fele nem megy nyaralni, s ők szabadidejük eltöltésére a köztereket, parkokat választják.

Szólt arról is, hogy a tömegközlekedés helyett az emberek igényeit kiszolgáló közösségi közlekedést kívánja a fővárosban megvalósítani. Hozzátette: el szeretné érni, hogy a kerékpár Budapesten biztonságos közlekedési eszköz legyen.

Almássy Kornél közölte: az MDF budapesti választmánya pénteken döntött arról, hogy önálló főpolgármester-jelöltet és önálló listát állít. Katona Kálmán az MDF budapesti listájáról jutott be az Országgyűlésbe, a közelmúltban a környezetvédelmi bizottság elnökévé választották.

Az MDF-es politikus 1998 júliusától 2000 májusáig közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter, majd a Magyar Villamos Művek elnök-vezérigazgatója volt. Négy éve a Fővárosi Közgyűlés tagja, informatikai bizottságának elnöke.